Ukategorisert

Ta deg tid til å gjøre ikke noe

I Stavanger har vi en forfatter som skriver mye livsvisdom på en enkel og folkelig måte.  Han tryller med ord og det er så herlig å lese hans dikt.  Idag tillater jeg meg å dele med dere en enkel, men vidunderlig sak som heter Dinglebein.  Magisk hvordan han får fram bilder av situasjoner som beskriver settinger vi gjerne vil være en del av.  Håper du kan fornemme storheten i dette diktet:

Det er godt å sidda på kanten og dingla med beinå der.
Det e ikkje om å gjør at de alltid ska rekka ner.

Det e godt å sidda på vippen og dingla med beinå der.
Ikkje bry seg det bitten om alt det galna som skjer.

Det e godt å sidda på bryggå og dingla med beinå der.
Snu ryggen til alt som va og tenka på kor eg vil ver.

KOM, sidd her på kanten, la bølgene gli forbi.
Du ska ikkje vinna verden, du kan ikkje fanga tid.

Ta deg litt tid te å vingla, kjøb deg ei herlige kringla og la beina få dingla.
Dinglebein, dinglebein, adle sko hatt dinglebein.

Jeg takker Gunnar Roalkvam for ord til ettertanke. Les gjerne mer av ham. Det er mye å hente i hans diverse diktsamlinger.

3 Comments

 • Hei hei og tusen takk for go’e ord på bloggen min!! For et nydelig dikt../ord som virkelig er til ettertanke ja. Jeg trenger å stoppe opp stadig vekk kjenner jeg…og det hjelper med litt verbal påminnelse!! Jeg vil gjerne komme innom til deg igjen, legger deg i listen min også!
  Ha en fin dag♥
  klemmer

  Svar
  • Nydelige ord. Tusen takk!

   Svar
 • Roaldkvam <3

  Svar

Write a comment