Ukategorisert

Reise

Livet er som en reise.  Og under livets reise, reiser man også innimellom på kryss og tvers.
Sommertid er reisetid.  Vi planlegger og reiser mot sør eller mot nord, mot øst eller mot vest.  Noen planlegger ikke, men drar på ”lykke og fromme”.

I år er vi blant dem som ikke har planlagt feriereisen.  Rett nok hadde vi en strategi, enten Norge mot nord, langt nord, eller Provence.  Vi ville la værforholdene velge retning for oss.

Ingen av stedene passet med værmeldingen slik vi ønsket det.  Enten var det vått og grått, eller så var det varme langt over det vi synes er behagelig.  Dermed ble resultatet vårt helt annerledes enn vår opprinnelige strategi.  Først gikk turen til Århus akkurat i en periode med velsignet solskinn.  (Se tidligere blogg.) Hjemme igjen, fant vi ut at det kunne være fint med en liten ”loffetur” mot sør og øst.  Været skulle være pent der, kunne vi lese på yr.no.  Vi pakket i bilen og kjørte via Arendal og Kongsberg mot Sverige.  Var innom Drøbak, og det er et deilig sted.

Det ble en fin og avslappet tur på nye steder og med godvær som fulgte oss hvor enn vi befant oss.  Når været er bra, har vi det bra.

Veien vestover igjen gikk via Oslo.  En kveld på Aker brygge i deilig sommersol er ikke å forakte.

Da er vi hjemme igjen.  Ifølge TV-været, regner det i Sverige og i øst nå.  Men her er det sol og akkurat passelig temperatur.  Det skal være fint i Stavanger denne uken, hvis værprognosene holder.

Og jeg sier til meg selv: Så privilegert jeg er som kan ta ferien på sparket og ha det så fint på hele reisen.  – Jo da, reisen på kryss og tvers har vært berikende også denne sommerferien. 

Nå kan jeg sette meg i posisjon igjen på den hverdagslige livets reise, full av glede og positiv energi.

1 Comments

  • Så hyggelig å høre at du har kost deg i Drøbak,byen min!!
    Ja,den vinnerlykken min på blogger i det siste…nesten for mye av det gode:-) >Bare bli med på konkurranser,så skal du se du vinner du også!!
    Ønsker deg en flott uke og takk for koselige hilsner!!
    klem♥

    Svar

Write a comment