Ukategorisert

Ta vare på tiden

Tiden er en ikke fornybar ressurs.  Derfor må vi respektere den på like linje som andre ikke fornybare ressurser.  Vi har i og for seg ikke knapphet på tid, for den er der hele tiden, men den er ikke fornybar, fordi:  fortiden får jeg aldri igjen, tiden er NÅ, og framtiden eksisterer ikke.

De vise sier at ”velordnet tid er det sikreste tegn på et velordnet sinn”.  Bevissthet om tiden og mestring av den, lar meg nemlig få tid til å gjøre det jeg liker å gjøre, det vil si, de tingene som virkelig betyr noe for meg.  Jeg trenger heller ikke å gjøre som alle andre.  Jeg bør ikke leve livet i forhåndsdefinerte båser.  Jeg vil finne min egen vei.

Det er ingen unnskyldning å ha det travelt.  Spørsmålet er nemlig: hva har jeg det så travelt med?
Kjenner du den gamle tjue-regelen?  Den er interessant, og den vil jeg dele med deg til ettertanke:

Regelen forteller oss at 80 prosent av mine resultater kommer fra 20 prosent av mine aktiviteter.  Tenk på det!
Fordel derfor de 20% aktiviteter over din tid.  Kutt ut de andre, eller gi tid til andre aktiviteter som gir den avkastning nettopp du vil ha. Da blir det mer tid til det som er kvalitetstid for deg, mer tid til latter, humor, ro og frihet.

Vær gjerrig på hva du vil bruke tiden til.  Det handler om å tenke annerledes.  Ikke gå med strømmen.  Følg din egen strøm
Jeg vil knekke denne koden.  Blir du med?

2 Comments

  • Vi hadde en veldig koselig kveld på konsert i kveld. Kvalitetstid. :) Kledde oss fint og greier, bare for at vi kunne. Det er kjekt å pynte seg litt i hverdagen også. Og ikke bare sitte hjemme foran TVn hver eneste kveld. Selv om en TV kveld også kan være kvalitetstid iblant :)

    Svar
  • Du har så rett i det du sier, Maria. Kvalitetstid er utrolig viktig for sinnets helse. Og med god helse i siinnet, får det positiv effekt på hele helsa. Fortsett å sette av tid til kvalitetstid. :)

    Svar

Write a comment