Ukategorisert

Hjertevarme tanker

 

Fotokilde:  iStock

Jeg hørte morgenkåseriet på NRK P2 i dag morges.  Keller heter han som gledet oss med interessante tanker.  Skal prøve å referere noe av essensen i det han snakket om.

Pøbelprosjektet i Stavanger var utgangspunktet for tankerekken hans.  Prosjektet har som overskrift  ”For oss som vil noe mer”.  Dette prosjektet kan vise til gode resultater med å bygge mennesker gjennom å  overbevise samfunnets såkalte/miskalte  ”utskudd” at de er gode nok og gjennom å peke på veien til å virkeliggjøre deres drømmer.

Kåsøren har en teori om hvorfor disse lykkes med sitt arbeid, en teori som jeg absolutt har tro på.  Keller sier at disse tenker med et annet organ enn mange fagfolk; de tenker med hjertet.
Skeptikere stiller tvilende spørsmål til om man kan tenke med ”en kilo kjøttklump”.  Men motspørsmålet blir da om det er mer naturlig at man kan tenke med hjernen, som fysisk sett er en klump med litt over en kilo fett og som endatil er kald og nervøs.  Tankene fra hjernen er derfor kalde, men dog logiske og klare tanker.
Hjertet derimot gjennomstrømmes av varmt blod.  Altså er hjertetanker varme tanker, og varme tanker er kloke tanker.

Hjertet er vår fredskapende hovedsentral.  Her er vår integritet forankret.   Hjertet banker for det positive potensialet i våre liv.  Alt godt strømmer ut fra hjertet.

La oss være lydhøre.  La oss lytte til hjerteslagene og la dem sette standard for vår livsrytme.
La oss synge hjertets melodi og la varmen forme våre gode tanker.

Jeg vil leve i takt med hjertet”, sier Solveig som sa opp jobben for å gjøre ting hun synes er gøy.  Dette står å lese i kk 33/2010.  Hun fortsetter:  ”Jeg er nokså kompromissløs når det gjelder å leve i tråd med mine verdier.”
Jeg forstår hva hun snakker om.  For hjertet er livets pulsslag.

Det viktigste fredsarbeidet foregår ikke ved forhandlingsbordene eller i FN.  Det foregår i våre hjerter, som altså egner seg utmerket til å tenke med.  Hjertevarme tanker er fredstanker!

1 Comments

 • Hei!
  Og tusen takk for hyggelig hilsen og gode ord hos meg! Jeg ble så glad for at du la igjen et spor!
  Mange fine innlegg hos deg – og ordene: hjertet er livets pulsslag – tar jeg med meg. Vakkert!!!
  Ha en nydelig søndag!
  Klem fra Lunalu

  Svar

Write a comment