Ukategorisert

Rosens hjerte

Fotokilde:  iStock

Tidligere i sommer fortalte jeg om boka «Munken som solgte sin Ferarri».  En fascinerende bok som startet refleksjoner i meg og som jeg fant mange gode råd i.  Munken, som treffer igjen sin tidligere advokat-kollega, forteller sin historie om å finne metoden for å Eie sin Tid og Leve sitt Liv.  Han hadde kun ett krav til advokaten for å fortelle historien, og det var:  Fortell det videre.

Jeg ser det derfor som fullt lovlig å videreformidle budskapet til Munken.  Her kommer en liten begynnelse:

Det grunnleggende prinsippet for å ta eierskap over sitt eget liv, er å ta herredømmet over sitt sinn.

 Hvis vi har omsorg for vårt sinn, hvis vi nærer det og dyrker det som en fruktbar hage, vil det blomstre over all forventning

Og her følger tre enkle måter å trene seg opp på.

  1. Rosens hjerte. Tren på å fokusere, og sinnet gjør usedvanlige ting for deg.  Ha en frisk rose på et stille sted. Bruk fem minutter hver dag på å stirre på midtpunktet i rosen.  Legg merke til fargen, strukturen, formen og lukten.  Hold fokuset der.
  2. Motsatt tenkning.  Sinnet kan bare tenke én tanke om gangen.  Hver gang en negativ tanke opptar fokus, skal vi flytte fokus mot en positiv tanke.
  3. Visualiseringens magi.  Sinnet arbeider gjennom bilder.  Finn et stille sted, lukk øynene, trekk pusten dypt.  Når vi har funnet roen, skal vi fremkalle mentale bilder av alt vi har lyst til å oppnå i vårt liv.  Øv deretter mentalt på hvordan styre handlingene frem mot dette/disse målene.

Sinnet er som en fruktbar hage.  Forat det skal blomstre, må vi pleie det daglig.  –   Lykke til!

Write a comment