Ukategorisert

Vakker

Stundom oppdager jeg at en blomst jeg ikke har vært særlig opptatt av og lagt merke til som spesielt pen, – ja kanskje til og med ikke syntes var fin i det hele tatt, at den likevel er særdeles vakker.  Slik med denne blomsten jeg har fotografert her.   Jeg husker ikke hva den heter.  Men, den er av en slik kategori som jeg har forbundet med blomster som har stått i de tusen vinduer rundt i Norges land, mer eller mindre velstelte.  Og jeg har rett og slett ikke sett nærmere på blomsten.  Plutselig oppdager jeg at den er særdeles vakker!  Og da blir den vidunderlig.

Dette kan også overføres på mennesker.  Vi har vel alle noen vi kjenner som vi ikke ved første øyekast har sett som verken alminnelig pene eller langt fra vakre.  Men, så plutselig ser du det.  Personligheten fremtrer i all sin glans og gjør denne personen særdeles vakker.  Ofte blir disse personene i mine øyne langt vakrere enn de såkalt billedskjønne.

La oss derfor se nærmere etter.  Gå nærmere innpå.  Bli kjent med.  Se glimtet i øyet.  Se det særegne smilet.  Se varmen.  DA ser vi hvilket vakkert menneske vi står framfor. 

La oss hjelpe til å fremelske det vakre i hvert menneske.  For alle er vi vakre når vi bare får stråle.

2 Comments

 • Det likner på begonia.
  Kjøpte meg en CD Freddy Birset «Merci, Ma Vie» etter din markedføring av » La Ballade».
  Tusen takk, Ingveig!

  Svar
 • Takk, Svetlana, for navnet på blomsten. Du er flink med slikt, så jeg er sikker på at du har rett.
  Kos deg med «Merci, Ma Vie» – bare tittelen er positivt ladet.

  Svar

Write a comment