Ukategorisert

God morgen, Solstråle!

Fotokilde:  bing.no 

Stadig vekk blir jeg oppmerksom på at jeg har grunn til å være takknemlig fordi jeg kjenner på gleden over berikelser – små eller store – som livet byr på.  Det er så mange av dem, hvis jeg bare har fokuset der.  Jeg har faktisk kommet ut av tellingen.

Så også i kveld.  Jeg har fått intravenøst påfyll av energi.  Hadde gleden av å høre Trond Haukedal snakke om egenverdi og motivasjon.  Foredraget hadde overskriften ”På go’fot med seg selv”.   I kortversjon var det noe av dette han ville formidle:   Han sier:  Vi er alle ”tusenlapper”.  Verdien på tusenlappen er den samme, enten den er ny og glatt, eller om den er sammenkrøllet og ligger tråkket på i sølevann.  Uansett tilstand, er den like verdifull.  Det er vi vel enige om? Budskapet hans er at vi skal ikke se på oss selv som femtilapper, når vi ER en tusenlapp.  Nei, sier han,  finn den faktiske verdien i deg selv.  Jeg er en tusenlapp.

Vårt mest grunnleggende behov er å føle oss elsket.   Men, utgangspunktet for å ta imot kjærlighet, er at jeg må like meg selv.  For: Hvis ikke jeg kan synes godt om meg selv, hvem kan da gjøre det?

Vær en tusenlapp.  Jeg må si det til meg selv så mange ganger at jeg begynner å tro på det.  For hør bare på denne interessante regelen:

 • Vær oppmerksom på dine tanker, for de blir til ord.
 • Vær oppmerksom på dine ord, for de blir til handlinger.
 • Vær oppmerksom på dine handlinger, for de blir til vaner.
 • Vær oppmerksom på dine vaner, for de blir din karakter.
 • Vær oppmerksom på din karakter, for den blir din skjebne.

Jeg blir hva jeg tenker.  Derfor:  Vil jeg fortsette å telle alle hendelser som gir meg grunn til å glede meg, da skal jeg starte dagen med å se meg i speilet når jeg står opp om morgenen, smile til meg selv og si:  God morgen, Solstråle!

2 Comments

 • Enkelte innlegg kopierer jeg og lagrer for meg selv, Ingveig!
  Du skriver veldig godt og oppmuntrende. Tusen takk!

  Svar
 • Kjære Svetlana. Du må kopiere og lagre alt du vil.
  Jeg er bare veldig glad når innleggene mine kan oppmuntre noen :)
  Takk til deg for fin omtale.

  Svar

Write a comment