Ukategorisert

Bak skyen er himmelen alltid blå

Høsten er vakker med sin skarpe luft og en symfonisk fargeprakt.  Alle årstider har sin sjarm og skjønnhet, men ingen har vel som høsten en slik kontrast mellom det grå og sterke, varme farger.  For en genial omskapelse.

Når solen skinner på landskapet kledd i sin høstkåpe, – ja, da er det vel ingen som ikke lar seg begeistre av naturens storhet?

De siste dagene har nesten hele landet vårt badet i en slik solglans.  Jeg nyter hvert sekund og holder fast på sanseinntrykkene så godt jeg kan, i håp om å få dem lagret på minnet også.

Det er som at jeg glemmer at rammene kan endre seg.  Idag våknet vi her i distriktet til en dag sløret av og omgitt av tåke.  Og slik ble det!  «Någe tåge», som Siri Kvalvik fra Storm ville ha sagt det.

TV’en sto på.  Over skjermen sprang fotballspillere i strålende høstsol.  Direktesending.  «Hvor er det?» spør jeg, «de har sol!»  «Men det har vi også,» var svaret jeg fikk, «bare at den er skjult bak tåken.»

Så sant, så sant.  En liten tankevekker.  Kanskje en litt oppbrukt frase, men jeg vil likevel dele den.  For, vi kan gjerne minne hverandre på dette innimellom, i overført betydning.  Når livet stundom butter imot, da kan det være en vitaminpille som gir drivkraft fremover dersom vi klarer å overbevise oss selv om at «Bak skyen er himmelen alltid blå

Write a comment