Ukategorisert

Jakten på Det gode liv

Det snakkes og skrives mye om ”Det gode liv”.  Hva er egentlig ”Det gode liv”?  Er det knyttet til dette å bryte opp fra en travel og stressende tilværelse og gjøre noe helt annet for å få ro og finne balanse i hverdagen?   Sant nok.  Det kan det godt være!

LørdagsTV2 hadde en reportasje om et norsk ektepar som under en feriereise i Italia – mens de er i feriemodus og nyter sitt ”glass Barolo”, ble enige om at dette var en tilværelse som de ønsket mer av.  De tok sjansen, brøt opp fra sitt travle liv i Oslo med god inntekt og kjøpte en vingård i Italia.  I dag, åtte år senere, er de godt etablert og produserer sin vin, til tross for manglende kunnskap om dette da de startet opp.  Og de mener de tok det rette valget for noen år siden.  Nå lever de det gode liv på sin vingård i Italia.

Dette er historier som trigger meg til å tenke:  noe slik bør også jeg tørre!

La likevel ikke dette være førende for å tro at det må radikale endringer til i våre liv for at vi skal kjenne smaken av ”Det gode liv”.  Det gode livet finnes vel rundt oss hver dag, om vi bare er bevisste på det.   I dag, for eksempel, har jeg absolutt hatt en dag som kan påberope seg å være et godt liv.  Hør bare:

 1. Jeg våknet frisk og glad etter en god natts søvn til en klar høstdag.  Vi kunne skrape is av bilen.
 2. Jeg har hatt en time velvære hos min skjønne frisør.
 3. Jeg har fått nydelige smil av min yngste, vakre datter.
 4. Jeg har fått gode meldinger fra min andre vakre datter som er på en liten ferietur sammen med sine kjære.
 5. Jeg har gjort rent i huset med variert musikk på øret, skjønn musikk som gjorde jobben til en lek.
 6. Åh, så godt å sette seg ned i et nyvasket hus og bli servert deilig lørdagsmat, nydelig tilberedt av min kjære gjennom 35 år.

Med dette måltidet som rammen rundt avslappet kvalitetstid med hverandre, må jeg vel kunne vedkjenne meg at ja, nå  er livet godt!  Det må bety at også det såkalt hverdagslige så absolutt kan falle inn under kategorien ”Det gode liv.”

Det handler bare om å se det, sanse det og takke for den gave det er å leve ”Det gode liv” i hverdagen. 
La oss ikke glemme å sette pris på de nære ting i jakten på annerledesheten.

3 Comments

 • Du har «det gode liv», Ingveig.
  Jeg kjenner meg igjen i dette – nyvasket hus, ro og tilfredstilt….
  til neste husvask om en uke:):)

  Svar
 • Så fint bilde av deg mamsen! :)

  Svar
 • Tusen takk, Maria :)

  Svar

Write a comment