Ukategorisert

Enda mer Selvfølelse!

Vil gjerne få dele litt mer av det Mia ga oss å tenke på.  Jeg nevnte at vi må fylle opp kontoen for Selvfølelse.  Må passe på at den ikke går tom, for det gis nemlig ikke kreditt på denne kontoen. I motgang og nederlag blir det foretatt uttak.

Det jeg sier til meg selv, står i direkte proporsjon til hvordan jeg har det. Jeg må derfor være svært oppmerksom på hva jeg tillater å tenke om meg selv.

Vitenskapelig forskning har kommet frem til at vi har 65000 tanker HVER dag. 95% av disse er de samme hver dag.  Og når det også er slik at opp til 85% av disse er bekymringstanker, ja: da er det viktig å stoppe opp og begynne å jobbe med å bytte ut mange av tankene som tømmer kontoen for Selvfølelse.  Det er nemlig slik at skal jeg endre tankene, må jeg bytte ut – ikke legge til, for det er faktisk ikke plass til flere enn disse 65000 tankene.

Hvordan skal vi gå fram?  Trenger jeg å endre tankene om meg selv, må jeg overbevise meg om at jeg er god nok.

Tidligere har jeg skrevet om affirmasjoner – som er sannheter om meg selv – ja, POSITIVE sådan.  Tren på affirmasjoner, om og om igjen, dag etter dag. Omformuler de mindre positive sannhetene jeg tror om meg selv til positive sannheter. For eksempel slik:

Jeg er en herlig person.
Jeg gjør så godt jeg kan.
Og det er godt nok!

Om jeg ikke tror på dette, si det likevel.  Til slutt tror jeg nemlig at det er sant.  Hjernen oppfatter det jeg sier og arkiverer det som en Sannhet i Amygdala, som ligger i det limbiske system i hjernen, stedet hvor følelsene sitter.  Jeg må passe nøye på hva jeg tillater hjernen å arkivere av sannheter.  For, jeg blir hva jeg tenker.

Med de gode sannheter vel forankret i Amygdala, er min konto for Selvfølelse fylt opp.  Da har jeg det bra på veien og tåler noen uttak mens jeg fortløpende fortsetter å fylle opp underveis.

Mia snakker av erfaring.  Hun har vært mer på minussiden på denne kontoen enn de fleste av oss noensinne har opplevd.  Men, med iherdig trening, har hun en full konto.  Til og med så full at hun har nok til å dele med oss andre.  Takk til Mia!

1 Comments

  • Takk for kommentar, Ingveig! SÅ bra du fant de perfekte knottene! Var det ikke en koselig butikk, vel? Ønsker deg en god uke:-)

    Svar

Write a comment