Ukategorisert

Julekalender – Luke 1

Fotokilde: iStock

Desember er her.  Den første.  Det er dagen da kalenderen åpnes rundt i de tusen hjem.  De finnes i alle varianter.  I papir.  I stoff.  Med gaver.  Uten gaver.  Ja –  de finnes elektronisk også.  Overalt på nettet – via web eller på facebook.

Nå prøver jeg meg på bloggen.  Rett nok har jeg verken intensjoner eller ambisjoner om å konkurrere med de allerede – mer eller mindre – godt etablerte.  Kan heller ikke love at det blir en luke hver eneste dag.  Men det er i alle fall et utgangspunkt.

I år har jeg satt meg som mål å være mer til stede i adventstiden enn jeg tillot meg i fjor.  Og hva er vel mer iscenesettende for julen enn den vakre julemusikken og flotte sangskatten vi har?  Og siden det er desember, tillot jeg meg selv å lytte til noen av julens melodier på vei til jobb idag.  Det var da jeg fikk idéen:  å lage en julekalender med tema julepoesi.

I dag velger jeg denne:

Nå tennes tusen julelys, det stråler rundt vår jord
Og tusen stråler lyser ned til liten og til stor;

Når mørket faller på eller før morgenlyset gryr, omgir vi oss med lys og stjerner.
Det glitrer.
Vi synes det er vakkert. 
Det gjør noe med oss, for hvem kan vel med et åpent og ærlig sinn bli sur og gretten av å se lyset fra en skinnende stjerne eller et levende lys?  Nei, det er vanskelig, for dette oser av fred og varme.  Og over oss velver en frostkald og skarp stjernehimmel seg. 
Der er Karlsvogna, Orions belte, Stella Polaris og alt hva det nå heter. 

Jeg har merket meg et ekstra sterkt skinnende lys på Sør-himmelen nå om dagen.  Er det en planet? – eller er det selveste Julestjerna?  
Jeg velger å tenke meg at det Julestjerna som skal skinne for oss fram til julekvelden.

Signa og god adventstid. 
Nyt den og kjenn nøye etter hvor julestjerna fører deg hen.

1 Comments

Write a comment