Ukategorisert

Julekalender – Luke 11

Del 2 av juleoratoriet – eller Kantate II som det heter på fagspråket – handler om hyrdene som får melding om Jesu fødsel.  Den åpner med en vakker inngangssymfoni (ønsker du ro i sinnet, kan du lytte til denne).  Om morgenen kommer en engel til hyrdene, og morgengryet fremstilles med koralen ”Bricht an, du schönes Morgenlicht”.

Jeg velger meg Maria vuggesang ”Schlafe mein liebster” som dagens hovedsak i adventskalenderens luke.  Ubeskrivelig vakker.  Den må høres!

Englenes hærskare overtar etter at Maria har sunget sin vuggesang for sitt nyfødte barn, og englene gir sitt uttrykk i en stor tuttifuge med lange melismer, ”Ehre sei Gott in der Höhe” der man ber om Fred på jorden.  En genistrek, mildt sagt.

Jeg husker at dette stykket var veldig utfordrende og nesten tungt å synge.  Men, det er vel derfor det er så kraftig og mektig.  Ære-være-koret må synges med hele deg, med all den kraft du besitter.

Jeg ønsker deg Fred over kvelden, over dagen og over advents-tiden.

Write a comment