Ukategorisert

Julekalender – Luke 17

Fotokilde: bing.com

I dag tar jeg et lite avbrekk fra de tradisjonelle julesangene.  Det har seg nemlig slik at jeg har igjen vært på reise.  Etter planen, den siste dette året.  Har hatt to dager i Oslo. 
På flyet hjem i dag, kikket jeg igjennom SAS sitt inflight-magazine, Scanorama.  Der kom jeg over en artikkel med overskriften ”The singing purser”, som fanget min nysjerrighet.  Det sto å lese at du ikke skal bli forundret om det kommer en sang over høytaleren på din neste flytur.

Jeg gikk inn på nettet og fant et privatopptak av Gen som takker sine passasjerer for turen og ønsker dem en god dag videre med Evert Taubes sang:

Som stjärnor små på himlen blå
de vinka till varann,
som stjärnor små på himlen blå
de vinka till varann.
Så gör du och jag, min vän,
för kärleken, för kärleken,
emellan mig och dig.
Så gör du och jag, min vän,
för kärleken, för kärleken,
emellan mig och dig.

På spørsmål til Gen om hvorfor hun startet med dette, svarer hun: ”Det var egentlig en spontan hendelse. En kveld da vi skulle lande, annonserte jeg at vi skulle dimme lysene i kabinen, men at passasjerene kunne benytte seg av leselampene i panelet over. De minnet meg om små skinnende stjerner i mørket og plutselig kom jeg til å tenke på sangen ”Som stjärnor små, på himlen blå” – og så startet jeg å synge den. Passasjerenes reaksjoner har vært så positive at jeg har fortsatt å synge, sånn av og til. Jeg prøver å finne sanger som passer til situasjonen og årstiden. I juletiden syner jeg kanskje en julesang.

Jeg fløy ikke med Gen idag. Men, hvem vet? Kanskje blir det deg? Kanskje blir det meg, som blir ønsket en god dag og takk for turen med en sang via høytaleren på neste flytur med SAS?  Og om ikke sangen var julesang idag, så er de viktige julebegrepene med:  kjærlighet og lys.

Write a comment