Ukategorisert

Tilbakeblikk

Det er årets siste dag.  Tid for tilbakeblikk.

Selv om jeg forfekter at livet er ”her og nå” – (og ikke ”der og da”) er det likevel slik at livet mitt ”her og nå” på en måte er et resultat av mitt ”da”.  Kunsten er å ikke la de tilsynelatende dårlige sidene ved fortiden legge lokk på  evnen til å se mitt ”her og nå” i et positivt lys og være til stede med den gode selvfølelsen.

Med dette som utgangspunkt, velger jeg å ta et tilbakeblikk på 2010.

Året da jeg startet å snu steiner.  Dette velger jeg å ha som overskrift på de 365 dagene jeg ser tilbake på nå.

Januar og februar hadde jeg permisjon fordi jeg kjente sterkt på at jeg måtte sette meg litt til side for å tenke igjennom: ”hva vil jeg?”  Det er den mest lønnsomme investering jeg har hatt så langt tilbake jeg kan huske.  Og det til tross for at lønnskontoen ikke ble fylt opp.   Stundom gir det mer avkastning enn ren valuta å investere litt i sitt eget ståsted.

Jeg begynte å snu steiner.   Har gått på diverse kurs.  Stikkord:  personlighetstyper og forståelse av kommunikasjon i lys av hvem vi er.  Vår unike hjerne, hvilket fantastisk redskap den er.  Fotokurs har også vært på agenda.

Jeg har vært på supre seminarer av diverse slag, som har gitt påfyll av energi, motivasjon, kraft, glede, selvfølelse, muligheter, innsikt ……  (fyll gjerne på selv med positive ord som du kommer på)

Jeg har prioritert mer tid til å lese, både faglitteratur og skjønnlitteratur.  Begge deler gir kunnskap om livets mangfoldigheter.  Svært nyttig.  Nevner fire av mange bøker:  ”Med ett slag” (Jill Bolte Taylor),  «Øya» (Victoria Hislop), «Munken som solgte sin Ferrari» (Robin S. Sharma) og «Saras Nøkkel» (Tatiana de Rosnay).  Les dem gjerne!

Musikk er en viktig del av livet, og dette året har gitt meg mange flotte konsertopplevelser.

Det er mest hverdager i året.  Derfor er det faktisk de vi må være bevisste på å fylle med positivt innhold.  I hverdagen går mange av oss på jobb.  Slik også med meg.  Etter to deilige måneder med permisjon, startet jeg opp igjen med ny innfallsvinkel, og fant glede i de daglige oppgaver.  Og om reiser er det optimale for oss mennesker, har det vært nok av dem også i de hverdagslige sysler –  altså i jobbsammenheng.

Reiser, ja.  Jeg har hatt gleden av å dra på tur, både til steder jeg ikke har vært og tilbake til steder jeg setter pris på.  Første utenlandsturen i år gikk til New York.  Jeg hadde gleden av å dra sammen med mine to skjønne døtre.  Ren jentetur altså.  Første gang for meg til NYC.  Vi hadde fire flotte dager ”over there” og kom hjem med siste fly før Askeskyen bokstavelig talt la et grått teppe over store deler av Europa og stengte all flytrafikk.

17. mai feiret min kjære mann og jeg på Kreta.  En herlig tur, full av kvalitetstid.  Tid for kun oss to.  Dette er en viktig investering  som vi absolutt bør bevilge oss innimellom. Det var her jeg leste boka Øya .  Historien ble så nær.

Sommeren ble litt annerledes enn idéen vi hadde om reisemål.  Men hva gjør vel det når alternativene var helt supre? 

Vi dro noen dager til Århus og hadde det fortreffelig hos våre danske naboer.  Senere ble det biltur langs vårt vakre sørland og inn i Sverige et lite stykke.   Nydelig.  Også da tid for kvalitetstid og de gode samtalene.  Herlig også å ha venner ved Lindesnes, som inviterer til dager sammen med dem på deres feriested.  For en gjestfrihet og for noen venner!

Min yngste datter og jeg hadde også en flott jentetur (jeg elsker jenteturer, som du forstår) til Oslo.   Det var i august og vi dro for å kjøpe brudekjole.  Og her står den vordende brud med et godt grep om hemmeligheten.

London calling.  Min datter Maria og jeg dro til London, hovedsaklig for å se utstillingen av Fyrstinne Grace av Monacos kleskolleksjon.   Men dagene i metropolen ble også en herlig jentetur.

Skulle tro at reisemål for 2010 var oppbrukt.  Nei.  Det ble også en tur til Bryssel i november.  Et nytt sted, en ny opplevelse.  Og jeg tror at det blir ny tur til dette området en sommeruke, hvis planene legger seg til rette.

2010 har også vært året for «reunions» – inntil tre større eventer av denne kategori i løpet av kort tid.  Fantastisk å samles igjen og minnes de «gode, gamle dager».   Livet har vært og er rikt.  Det kan jeg slå fast!

I 2010 åpnet det seg en ny dør i mitt liv.  Sosiale medier.  Jeg innrømmer å ha hatt noen fordommer om disse, som ikke nødvendigvis trenger å være riktig.  Jeg har funnet min plass på Facebook.  For meg har dette blitt en fantastisk kanal til å finne tilbake til ”gamle” venner, og opprettholde ”tilleggskontakt” med mine nåværende venner.  Her har jeg også blitt beriket med nye kontakter.  Fantastiske mennesker som er med på å vende steiner i mitt liv.  Noen av dere har jeg til og med truffet.   Takk til hver enkelt av dere!

Jeg benytter Facebook som et verktøy til  å kunne få dele positive hverdagstanker med de som måtte ønske å ta imot det.  Og så åpner det linken mot min andre kanal å dele, nemlig  Min blogg, som du leser nå.   En stein er snudd.  Men jeg vet at har flere oppdrag fremover.  Jeg har et åpent sinn for å åpne de dører jeg støter på fremover, og jeg ser med spenning fram til alt som skal skje.

Hvorfor forteller jeg dette?  –  Ikke fordi mitt liv nødvendigvis er så interessant for alle andre.  Men jeg har et brennende ønske om at min erfaring kanskje kan gi noen noen tanker til å bli mer bevisst at ens ”her og nå” kan være det optimale for seg.

2010 ble for meg et liv som i en blomstereng.  Og DU er en av blomstene.  Takk for det gamle!

2 Comments

  • du inspirerer med livet ditt, Ingveig! Til å bare leve livet!:-)

    Svar
  • Skjønne Anne. Takk for din varme kommentar! Og se framover med glad forventning til hver dag som kommer i 2011. Imens: Lev her og nå! <3

    Svar

Write a comment