Ukategorisert

På bølgelengde

Fotokilde: ukjent

En uke er gått siden forrige blogginnlegg.  Egentlig for lenge, hvis jeg skal følge min intensjon.  Likevel respekterer jeg at noen ganger blir det ikke slik.  Jeg velger å tro at det er en mening med det.

En uke har altså gått, en uke med masse positivt innhold.  Mye kan sies om det, og mange episoder kunne vært nevnt.  Det som likevel har utmerket seg denne uken, og som jeg har lyst å vektlegge denne gangen, er møte med to flotte kvinner, hver for seg, og som hver på sin måte delte kvalitetstid med meg.  Å møte mennesker, å være på bølgelengde med enkeltpersoner, blir som en lidenskap for meg. Jeg nyter tiden og kjenner at jeg er til stede med hele meg i øyeblikket.

Du har sikkert opplevd det du også.  Å stille inn på en mellom-menneskelig frekvens, er vel en av de rikeste gaver man kan ha.  Det bygger bro mellom mennesker.  I møte med enkeltpersoner kan den optimale dialogen finne sted.  Da kan vi utveksle tanker og erfaringer, motivere, oppmuntre og se nye muligheter.  Gjennom en god dialog skal vi gi og ta imot.  Det forutsetter evnen til å lytte.  Dette beskriver Kristin Flood på en utmerket måte i sin bok, Amor Fati.  Jeg tillater meg å sitere noen kloke ord derfra.

Alle er født med evnen til å lytte.  Dette er et av våre mest sofistikerte ”verktøy”. Når vi lytter til et medmenneske, gir vi en bit av oss selv til en annen.  Vi deltar i en annens liv.  Vi møtes i et rom der vi kan dele, der vi er nærværende, der vi er NÆR.

Skulle vi ha pådratt oss en ”hørselsskade” underveis, er det mulig å gjøre noe med det.  Det er en treningssak.  Å trene for dette formålet, er det verdt å satse på, for: Tar vi oss tid til å lytte, beriker vi både vår samtalepartner og oss selv.

Write a comment