Ukategorisert

Hjelp til Selvhjelp

Fotokilde:  bing.no

Å hjelpe til selvhjelp er den bistandsform jeg er mest tiltrukket av.  Det er fordi jeg har en genuin tro på at det bygger mennesket til selvtillit og god selvfølelse.   Og, en god selvfølelse er vel den beste basis for et godt liv.

Jeg er fascinert av idéen om mikrolån.  Da Care hadde sin TV-innsamling for en tid siden,  satt jeg klistret til skjermen for å se historiene om kvinner som gjennom egen bankvirksomhet hjalp hverandre til å bygge sine virksomheter som igjen resulterte i at de klarte å forsørge seg og sine familier.

Det var stolte kvinner vi fikk møte.  Og de hadde all grunn til å være stolte.  Jeg kan tenke meg at det kjennes minst like stort som å ha vunnet plassen øverst på seierspallen.  For slik må det jo være når du når drømmen om å ta styring over ditt eget liv og klare deg selv!

Er det ikke fantastisk?

Jeg må sette meg mer inn i dette. 
Jeg må lære mer.

I morgen har jeg planer om å delta på Nettverk for sosialt entreprenørskap i Oslo.  Bare navnet ”Nettverk for sosialt entreprenørskap” har en flott klang i mine ører.  Kjenn bare etter!
Navnet alene vekker min nysjerrighet.  Og jeg kan fortsette å nevne fengende ord: Engasjement fra hjerte til hjerte.  Vi snakker om Heartlift og Hjertebank

I invitasjonen står følgende:  De sosiale innovatørene er ikke som andre ..  Møt 3 kvinner som går sine egne veier.

Dette gleder jeg meg til!  Jeg tar sikte på å komme meg til Oslo, selv om flyet er fullbooket.  For, er det slik at jeg skal være til stede på denne samlingen, ja – da blir det et ledig sete til meg.

 Jeg skal fortelle dere mer når jeg kommer derifra ………… 

Write a comment