Ukategorisert

Memories

Fotokilde: bing.no

Finansforbundet i Rogaland er rause i å arrangere kurs/foredrag for sine medlemmer.  Og det er anerkjente foredragsholdere på høyt nivå.

Jeg er så heldig å være medlem av dette forbundet og jeg er ivrig deltaker såfremt jeg har mulighet.  Det prioriteres høyt.  –  Kan vel si at jeg nesten er blitt bortskjemt på varierte godbiter fra den kanten.

”Vil du bli god til å huske presentasjoner, taler og foredrag, så du kan snakke uten manus?” 
Slik sto det å lese innledningsvis på invitasjonen til gårsdagens arrangement, som ble sendt oss fra Finansforbundet for en tid tilbake.

Gjett om jeg var rask å melde meg på!
Jeg kan ikke la en slik sjanse gå fra meg når overskriften er ”Bedre hukommelse – mer tid til overs

Hvem ønsker ikke å øve opp sin hukommelse?  Er det faktisk slik at vi kun bruker 2% av vår hjernekapasitet, da bør det være potensiale for forbedring.

Og hva med litt mer tid til overs?  Ingen dum tanke det heller.  Gjelder bare om å bruke overskuddet til noe bra.

Noen tror det er umulig å få bedre hukommelse, men med rette teknikker – som alle kan bruke – er det bevist at det er mulig å huske utrolig mye.

Oddbjørn By heter mannen som skulle innvie oss, 70 forventningsfulle deltakere, i forskjellige teknikker.  Vi rakk selvsagt ikke alle teknikkene på noen kveldstimer.  Men, noen ble det.  Den første han introduserte for oss, kalles Reiserute-teknikken.

Fascinerende!  På noen få minutter lærte vi oss å ramse opp de ti største land i verden:  Russland, Canada, USA, Kina, Brasil, Australia, India, Argentina, Kasakstan og Sudan.

Og de sitter fortsatt, og fortsatt og fortsatt …..

Vi fikk fem punkter som skulle være ledetråden for å mestre memorering til å holde taler uten manus og huske de viktige momentene i forhandlinger.

Vi trente med eksempler.
Nå er det bare å gå ut.  Repetere teknikkene.  Og anvende dem i praksis til forskjellige formål.

Skulle du trenge info om hvordan de enkelte bokstavene i morsealfabetet er, – bare spør meg.  Jeg lærte det på noen minutter i går.

Nysjerrig?
Vil du vite mer?
Les på www.oby.no – og du er på nett med vår kursholder, som er norsk mester i hukommelse tre ganger.

Takk til Oddbjørn By for en annerledes og spennende kveld!

Takk til Finansforbundet Rogaland, representert ved fantastiske MaiBrit Staurland Strøm, for enda en nyttig kveld med ryggsekken full av nyttig lærdom da vi gikk derifra.

Nå gjenstår bare å repetere, trene og anvende.

3 Comments

 • Jeg vil bare oppsummere de siste innleggene dine, Ingveig! Jeg er din trofast beundrer! Så LEVENDE LIVET LEVER du! Det koker rundt deg! Hos oss koker det og, på sin måte…..:)

  Svar
 • Tusen takk for en fantastisk hilsen fra deg, Svetlana. Du er skjønn.
  Skal du til Stavanger snart?

  Svar
 • Det håper jeg! Og det vil jeg!

  Svar

Write a comment