Ukategorisert

Endringsvilje

Ønsker vi vekst i livet vårt, må vi tillate å la flest muligheter åpne seg og gi grobunn for uttak av vårt optimale potensiale.  For å praktisere det, må vi være positive til endringer og ta imot dem som gaver.  Vi må tørre å lytte til magefølelsen vår. 

Einstein skal ha sagt følgende: «Galskap er å gjøre de samme tingene igjen og igjen
og forvente et annet resultat.»  Kloke ord av den personen som vel ansees å være en av historiens mest intelligente menn.

Jeg har tenkt en del på dette og forsøker å ta det med meg i bevisstheten hver dag.  Dette betyr at dersom jeg vil bruke meg for alt jeg er verdt, da må jeg ikke tillate meg å bli sittende fast i samme rutiner, men jeg må hele tiden være årvåken og se etter justeringer i kursen.

Møter vi på hindringer, skal det ikke oppfattes som et stengsel, men en korrigering av retning.  Vi har alle hørt at ”dersom en dør lukkes, åpnes en ny dør eller et vindu”.  Dessverre stirrer vi ofte for lenge på døra som lukte seg slik at vinduet som sto åpent – og kanskje til og med slamret for å fange vår oppmerksomhet – ikke ble oppdaget.

 

I dag oppfordrer jeg til en ny lek:  Døråpner-leken.

Den går ut på å la det gå sport i å finne ny dør/vindu så snart vi har lukket siste dør bak oss.  Og så er det om å gjøre å gå til neste rom.  Der venter nye muligheter.  ”Undrer meg på hva jeg får å se ….”, skrev Bjørnstjerne Bjørnson.

Blir du med? 

Jeg takker for alle de fargerike dørene og vinduene!

4 Comments

 • Du er en klok kvinne . Takk for at diu minnet meg på det igjen :-)

  Svar
 • Takk, kjære Randi for din kommentar.
  Jeg takker også forat noen innimellom får med seg noe positivt i hverdagen og i livet.

  Svar
 • Jeg elsker dører,vinduer, porter. Tar bilder av mange. Ofte lurer – hva befinner seg bak disse dørene, vinduene, portene, er der noe vennlig eller tvert imot, hvorfor akkurat dette farge eller mønster..Noen av dørene åpner seg, andre er alltid stengt.
  Tusen takk, Ingveig! helt enig, du er en klok kvinne

  Svar
 • Takk til Svetlana for fine ord. Det løfter meg opp.

  Svar

Write a comment