Ukategorisert

Lovlig norsk

Fotokilde: dagbladet

24. januar i år skrev jeg et innlegg på bloggen min, en personlig hilsen til Maria Amelie.

Jeg ville så gjerne sende noen råd som jeg visste hadde en hårfin balanse i forhold til at det kunne være marginalt til å kunne oppfattes som arrogant.  Men, jeg hadde en fast ro for og tro på at de ønsker jeg sendte, var ekte og varme tanker hun kunne ta med til oppmuntring når hendelser kunne være vanskelige å takle i øyeblikket.  Her følger et utdrag fra min hilsen:

Kjære Madina. Du har tatt på deg en tøff oppgave, din ungdom til tross. Jeg håper av hele mitt hjerte at den smerten dette har påført deg, skal berike deg stort. Og jeg har et ønske om at mitt råd til deg har en sannhetsgehalt du kan følge. Mitt råd er: Se på ALT som faller i din vei under ditt opphold i Russland som enkeltstående hendelser du skal ta imot med åpent sinn. De kommer til deg for at du skal bruke dem til din fordel. Når det røyner på, husk: INGENTING skjer tilfeldig.

Med det som ledetråd, er jeg sikker på at du i ettertid kan se tilbake og forstå hvorfor ting falt i din vei, uansett øyeblikkets smerte. Med den bevisstheten slår du deg gjennom den massive muren som hindrer deg nå.

Stå på, Madina Salamow (jeg må vende meg til ditt virkelige navn), – og VELKOMMEN tilbake til Norge som en fri, sterk og lykkelig kvinne. Vit at mange vil være takknemlig for det du gjorde! Jeg deler med deg et visdomsord som har blitt en leveregel for meg: Dersom du har levd slik at du har gjort det litt lettere å puste for noen, DA har du gjort suksess!

Nå er du tilbake.
Jeg er ikke forundret.
Jeg har ventet på at det skulle skje, og at det heller ikke ville ta så lang tid. 
Det var jeg overbevist om i samme øyeblikk som du gikk opp flytrappa på vei til Moskva en vinterdag for nesten tre måneder siden.

Tre måneder har kanskje fortonet seg som lange i din utlendighet.  Men, jeg tror at du allerede nå forstår hva jeg la i mine råd til deg.  Etter hvert vil du erfare at enkelthendelser på din rundtur faktisk er blitt viktige brikker og ledetråder i veien videre i ditt liv.

VELKOMMEN hjem, Maria Amelie.  Velkommen Madina Salamow som lovlig norsk!

Write a comment