Ukategorisert

Hvilket fortegn?

Det er fascinerende hvor mange interessante bøker jeg kommer over for tiden.  Den ene avløser den andre.  Før jeg er ferdig med en, har en ny dukket opp.
Trivsel med bøker, kaller jeg det.

Akkurat nå avslutter jeg første gjennomlesing av Deborah Borgens nylig utgitte bok ”Magisk hverdag”.  Du leser rett, ”første gjennomlesing”.  Dette er nemlig en oppgavebok med ti øvelser i å trene på å styrke magefølelsen min og utvikle meg ved hjelp av min egen kreativitet.

Hovedfokuset er å ha en positiv flyt i hverdagen.  Og en positiv flyt får vi ved å tenke positivt og gjøre om negative følelser/hendelser til en historie med positivt fortegn.

Høres for enkelt ut, – tenker du kanskje?
Ved nærmere ettertanke må vi vel erkjenne at dette faktisk er logisk.
Positiv energi kan nemlig ikke skape negativ energi.

I første nummer av Alt for Damene, forteller Åse Frafjord Johnson, forfatter av den nydelige boka ”Livet er”, om sin smertefulle livsutfordring.  Hun oppsummerer samme historie på to helt forskjellige måter og legger så klokt til: ”Begge historiene er like sanne.  Men, det gjør noe med meg hvilken historie jeg velger å fortelle.

Saken er altså slik: En og samme historie kan oppleves på helt forskjellig vis, med positivt eller med negativt fortegn.  Begge er like sanne, men vi kan velge hvilken vi vil legge vekt på, hvilken som skal få lov å styre vårt liv.

I boken jeg leser nå, får jeg tips om en spennende metode.  Den er slik:
Når jeg opplever noe negativt, kan jeg få hjelp til å fjerne den negative tanken ved å tenke hvordan historien ville fortone seg med positivt fortegn.  Alle våre tanker manifesterer seg.  Det er derfor viktig å fjerne de negative og la de positive få plass.  Og best av alt: hjernen vår oppfatter ikke hva som er ”fleip eller fakta”.  Den er konstruert slik at dominante tanker er de som vinner, uansett hvilken som måtte være den virkelige.

Hvilket fortegn velger du?
Hvilken retning velger du å gå mot?
Ønsker du ditt liv i varme farger?  Da er fasiten enkel: Det er DITT valg.  Det er MITT valg.

Lykke til med dagens lek: Gjøre om negative til positive hendelser
La det gå sport i det.  Dette kan bli spennende! 

Gled deg til resultatene.

Write a comment