Ukategorisert

Sommerfuglen

Fotokilde: bing.no

Den prektig kledde sommerfugl
er fløyet fra Guds hånd.
Han gav den gylne ringer
og røde purpurbånd.

Han lærte den å flyve høyt,
høyere enn jeg er.
Den har nok fuglens lyster,
men ei dens dun og fjær.

Og alle verdens mennesker
og alle kongebud
ei gjøre kan en sommerfugl.
Det kan alene Gud.
– Henrik Wergeland

I dag fikk jeg det for meg at jeg skulle blogge litt om sommerfuglen.  Vet ikke helt hvorfor, men nå gjør jeg det.

Akkurat Nå skal vi glede oss over våren og ikke foregripe begivenhetens gang. 
Likevel vet vi at sommertiden er rett rundt hjørnet og med den kommer sommerfuglen.

Hva er det med sommerfuglen?

Sommerfuglen er symbol for et liv i endring, et liv med kraft.  Dette til tross for at den er liten og kunne nesten vært uanselig, var det ikke for dens vakre fargeprakt.  Men, det er nå faktisk slik at vi lar oss fascinere av sommerfuglens lette ferd fra blomst til blomst og fra grasstrå til busk.  Barn og voksne lysner opp når de ser en sommerfugl og gjør høylydt oppmerksom på den med fryd i stemmen.  Se, se ….  en sommerfugl.
Mange har denne som en slags lykkeamulett.

Jeg tror svaret på sommerfuglens åpenbare påvirkning på oss ligger i prosessen fra larve, via puppen og fram til den fargevakre og lekre skapning som til slutt åpenbarer seg.  Den symboliserer den radikale omskapning. Det er som et under, at den lille, grå larven, kan utfolde seg til å bli noe så vakkert som en sommerfugl.

Jeg tror også puppetilværelsen, innestengt i sitt egetbygde skall, symboliserer at med tiden til hjelp finnes en overlevelsesvilje og en genuin kraft til å omdannes til noe helt annet.

Mange menneskers livsprosess kan sammenliknes med sommerfuglen.  Mennesker som ikke har tillatt seg å se sitt egenverd og som derfor har lukket seg inn i sin puppe, sitt skall av mindreverd.  Etter hvert har de likevel klart å bygge seg opp og se hvilket fantastisk menneske de er.  Og ut av «puppen» bryter det seg ut en vakker skapning: mennesket i all sin fargeprakt, – akkurat som sommerfuglen.

Måtte alle mennesker finne sitt egenverd, brekke seg ut av «puppen», se opp og fly ut i verden som det enestående mennesket man er.

Den prektig kledde sommerfugl …………….

Write a comment