Ukategorisert

Hvordan har vi det?

For en vakker dag vi har hatt.  Blant andre ting jeg har fylt dagen med, har jeg også sittet i solveggen, kjent varmen og hørt fuglene kvitre sterkt og viltert.  Og når jeg har en god bok i fanget, ja da nyter jeg tilværelsen, i en solstol og med en god kopp kaffe for hånden.

Noe av det jeg leste i dag, syntes jeg var så bra at jeg har lyst å dele det med dere. 
Jeg regner med at Per Fugelli tilgir meg at jeg tar noen avsnitt med sitat fra boken hans.

Per betrakter en formiddag fire menn på hotellet han bor på i Kampala i Uganda.  Og slik beskriver han situasjonen:

To var fra Egypt, en fra India og en fra Dubai.  De var forretningsmenn og skulle finne en smart måte å tjene mer penger på.  De så ikke glade eller friske ut.  De stirret på seg selv og hverandre og PC-ene med redde øyme.  De hørte til disse mennene som har glemt at ”fattig er den som teller sine penger”.  De hadde det travelt og så på klokken og døren med sinte blikk, som om de ventet på en som kom for sent.  Og endelig, inn kom en afrikaner som så ut som han hadde et lykkelig barn i magen.  Han smilte som en svart sol, hilste blidt på de andre, ba om unnskyldning for at han var sen, men det var fordi han skulle på ferie i morgen!
”Ferie”, sa de trøtte, ”det vet vi ikke hva er.”
”Jeg jobber mye jeg også,” svarte afrikaneren, ”men her en dag ringte jeg til hjertet mitt og spurte: ”Hvordan har du det?” ”Ikke så verst,” svarte hjertet, ”men jeg tror du og jeg trenger en liten ferie.”

En fantastisk historie til ettertanke.  Og jeg sier som Per Fugelli: Er ikke det en god idé?  Å ringe av og til til de ulike kroppsdelene og spørre hvordan de har det, om det er noe de trenger, om de har et råd å gi til hele meg?

Afrikaneren var klok og jeg anbefaler oss alle å ta hele meg med på råd når beslutninger skal tas.
Takk til Per Fugelli som delte historien med oss.

Write a comment