Ukategorisert

Framsnakking

 

Facebook har en gruppe som kaller seg for Framsnakking.  Bare ordet i seg selv inviterer til positiv framdrift.  Jeg liker denne gruppen hvor jeg kan få og dele gode påminnelser og gode tanker.  Kort og godt et sted for motivasjon.  I dag har Helene Madsen Skjemstad lagt inn et innlegg.  Dette synes jeg er så kloke ord å ta med seg, at jeg deler den også her på bloggen.  Hun skriver:

Elsk deg selv betingelsesløst og generøst. Ros deg selv så mye som mulig. Når du innser at du er elsket, vil kjærligheten strømme på overalt i livet ditt, og kommer mangedoblet tilbake til deg om og om igjen.

Bitterhet, frykt, kritikk og skyldfølelse fører til flere problemer enn noe annet, men vi kan forandre våre tankemønstre, tilgi oss selv og andre, og lære hvordan vi kan elske oss selv og gjøre alle destruktive følelser om til noe som hører fortiden til. Når du først har lært å være glad i deg selv, vil du lete etter det gode i de mennesker du møter.

Du kan ikke forandre andre enn deg selv. Dersom du ønsker å ha et godt forhold til andre mennesker, et virkelig godt forhold, må du gi slipp på all mistenksomhet og slutte med å være oppdrager for alle andre. Det fører ikke noe godt med seg og sliter deg bare ut.

Å forandre seg selv er knallhard jobbing, men har du fokus på å at du skal jobbe med å elske deg selv, vil du sakte men sikkert oppdage det i form av at du ikke lenger er så opptatt av å forandre de menneskene du møter.

Takk til Helene Skjemstad for kloke og nyttige ord til ettertanke.

Write a comment