Ukategorisert

Som perler på en snor

Fotokilde:  bing.no

Bryllup. Bryllup. Bryllup. Sølvbryllup!

Det har vært duket for familiesammenkomster på rekke og rad i løpet av to uker, – tre lørdager etter hverandre.  Og alt i samme familie!

I en søskenflokk på åtte med respektive ektefeller og barn, er det nesten ikke til å unngå at det kan oppstå slike festligheter.  Dog er det ikke helt vanlig at så mange er sammenfallende.

Vi gleder oss likevel over hver eneste sammenkomst som gir oss mulighet til å treffes, selv om de kommer tett i tett, som perler på en snor.  For perler er det når det skjer i en positiv ramme under livets såkalte store markeringer.  Det setter en ekstra spiss på fellesskapet.

Som barn og ungdom var det ikke alltid like morsomt å være åtte søsken, syntes jeg.  Var til og med litt flau etter hvert som de minste meldte sin ankomst og jeg selv nærmet meg tenårene.  Skulle helst ikke snakke om familiens størrelse. Helt sikkert en naturlig reaksjon. 

Andre barn i min situasjon, opplever det kanskje på samme måten.  Til dere kan jeg si: Ikke fortvil.  Som voksen er det særdeles trivelig å være mange.  Det er godt å ha en stor familie, spesielt når vi trives i hverandres selskap.  Derfor er jeg sikker på at det kommer en tid da også dere som måtte kjenne dere igjen i situasjonen, vil lære å sette pris på storfamilien.  Vit at det er faktisk en verdifull gave, en rikdom.

Vi har feiret, og vi skal feire.
Det har tatt mitt fokus de siste ukene.
Derfor har det vært få innlegg på bloggen, noe som til og med er blitt påpekt.
Veldig hyggelig å få slike tilbakemeldinger, men årsaken er altså at jeg for tiden nyter tilværelsen med storfamilien min og kjenner en stor glede over det. 

Jeg tenker at det er lov å ta en liten pause fra det daglige og fylle på med all positiv energi som dette gir.  Og jeg er særdeles bevisst at, Ja: jeg har all grunn til å være takknemlig for storfamilien og for feiringene som kommer som perler på en snor!

Write a comment