Ukategorisert

Det er deilig å være norsk …… i Danmark!

Foto:  Ingveig Kjersti

Etter tre brylluper på rad, var det tur for sølvbryllup.  Vi flyttet oss sørover og krysset Skagerak med god vind i ryggen.

I Danmark er det visst lang tradisjon å slå på stortromma når man har vært gift i 25 år.

Når bror og svigerinne (fra Danmark) inviterte til å feire deres sølvbryllup, var det derfor grunn til å forvente det optimale.  Og vi ble på ingen måte skuffet!  Blant over femti venner og familie samlet til en fest på nivå med et bryllup, med treretters middag, drikke av beste kvalitet, bryllupskake og levende spillemenn av ypperste klasse, da var det duket for å lykkes.

Vi spiste, sang og danset til de sene nattetimer, og sølvbryllupsparet fikk sine rettmessige ovasjoner i form av svulstige taler, som de så absolutt fortjente.

Igjen var vi sammen med kjernefamilien, og det var bare å ta opp tråden der vi slapp uken før og uken før det – i de respektive brylluper.
Jovisst er dette hyggelig.   Og tilgi meg at jeg gjentar meg, men dette er viktige bidrag til livskvalitet for oss alle.

Vi nordmenn kan gjerne lære noe av danskene når det gjelder å være kreativ for å finne anledninger til å invitere til fest.  De er liksom hakket over oss på mange måter hva angår sosiale sammenkomster med pluss-fortegn.

Jeg vil takke Trond og Inge Kirsten som raust delte med oss av deres takknemlighet over å ha lykkes i å runde hele 25 års ekteskap.  Festen var så herlig at det er bare å gjenta at – jo visst er det deilig å være norsk … i Danmark!!

Write a comment