Ukategorisert

…. og det har gjort hele forskjellen

Idag har jeg lånt alle bildene fra bing.no

De siste dagers mediafokus må vel sies å ha vært fyrstebryllupet i Monaco.
I går toppet det seg med det som omtales som den religiøse vielsen.

Man kunne ikke unngå et glimt eller mer herifra om TV-knappen ble trykket på.  Under kveldsnytt i går kveld, ble det sendt et innslag fra fyrstens bryllupstale til sin brud.  Da sa han noe som jeg merket meg, noen visdomsord som jeg har lyst å dele videre.

Han siterte fra et dikt av Robert Frost, ”To veier avledes inn i en skog”.

I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I,
I took the one less travelled by,
And that has made all the difference.

Jeg er en av dem som tok veien som færre ferdes på, sa fyrsten, og det har gjort hele forskjellen.

Ord til ettertanke, å velge veien som ikke er tråkket opp av mange andre.
Nettopp dette har blitt en ledetråd for meg.

Vi er del av et samfunn der vi går samlet i flokk, der svært mange av oss følger i det som tilsynelatende kan være de vellykkedes veivalg.  Vi nærmest oppdras til å holde oss innenfor de trygge rammer som er ferdigdefinerte for oss.  Vær som alle andre, ikke stikk deg ut.

Hva med å følge mine egendefinerte ønsker, følge mitt hjertet?

Faktisk er det slik, tror jeg, at det finnes mange, mange av oss, som hadde valgt en annen vei om vi hadde vært modige nok å være utradisjonelle, om vi hadde tillatt å gå i den retningen som egentlig fascinerte oss.  Jeg tror at det hadde vært adskillig mange flere opptråtte stier i vårt samfunn om hjertet fikk stake ut veien for oss.

Hvor mange av oss kan si med hånden på hjertet – ”og det har gjort hele forskjellen”?
Det er aldri for sent.  For det finnes masse uberørt mark, klar for at du og jeg kan begynne å gå.

Hvilken vei velger du å gå?  The one less travelled by?

Forsøk.  …..  og se om det gjør hele forskjellen.

Write a comment