Ukategorisert

Tankens bosted

I mai hadde jeg privilegiet og gleden av å delta ved en konferanse i Stockholm der inspirerende og dyktige foredragsholdere med svært interessante tema sto på dagsorden.  En av presentasjonsfoilene her hadde en illustrasjon som klistret seg til minnet mitt.  Det er illustrasjonen som det er bilde av her.

Jeg har skrevet mye om tankens kraft og tankens betydning for dagen min og livet mitt.
Jeg har lest mye om dette temaet, og det fascinerer meg sterkt.

Jeg har gått på kurs og lært om venstre og høyre hjernehalvdel og jeg har lært at det er i den venstre hjernehalvdelen vi bearbeider den logiske informasjonen.  Det er også her våre sanser som syn, hørsel, smak og lukt har sitt bosted.  Det er vel heller ikke feil å si at det er denne hjernehalvdelen som i vår kultur tilsynelatende får mest oppmerksomhet og har høyest status, om vi kan si det slik.

Fra den høyre hjernehalvdelen styres følelsene våre.  Her ligger all vår kreativitet, mer eller mindre godt gravet ned.  Det finnes også enda én sans i vår høyre hjernehalvdel.  Magefølelse og intuisjon heter den, og den er like reell som de øvrige sansene våre. Jeg anbefaler: Lytt til denne!

Vår høyre hjernehalvdel har tilsynelatende ikke samme høye status i vår kultur som den venstre. 
Dessverre. 
Underlig igrunnen når du ser at figuren tegner denne som en hage, et behagelig sted å være. 
Det synes jeg er en flott illustrasjon. 
Det forteller meg at skal jeg ta vare på min høyre hjernehalvdel, må jeg pleie den som en hage.  Med mye stell og mye gjødsel, vil den bli særdeles vakker.  Det vil bli en deilig plass å være.

Selvsagt skal vi ikke glemme den venstre.  Begge hjernehalvdelene har sin genuine funksjon, og disse skal være i balanse.

Jeg oppfordrer derfor til å bli mer oppmerksom på vår høyre hjernehalvdel for å tilpasse den slik at det blir perfekt balanse mellom de to, den høyer og den venstre.
Slik tror jeg vi vil få fram masse nedgravd og uttørket kreativitet. 

Kombinerer vi vår strålende kreativitet fra høyre med den logiske strukturen i venstre og tillater magefølelsen å styre våre valg, ja – da tror jeg vi opplever en revolusjon for egen del. 

Mange enkeltstående revolusjoner, blir til en stor og positiv utvikling for hele samfunnet.

Til slutt er det er bare en sak å si:  Bli kjent med din tankes bosted.

Write a comment