Ukategorisert

Ta imot min Rose …

Overskriften over og intensjonen med min blogg er:

Jeg er overbevist om at positive tanker styrer oss til gode hendelser i våre liv. Derfor er det mitt ønske at denne bloggen kan være en motvekt mot de negative nyheter vi daglig overstrømmes med.

Den hendelse som rammet oss i går og som i løpet av dagen i dag har brettet ut et omfang av grusomheter som vi knapt makter å forstå, er av en slik karakter at jeg ikke kan unnlate å bryte mine prinsipper og gi dette spalteplass likevel.

I katastrofens stund, skylder vi alle å gi vårt håndtrykk eller på annet vis tre støttende til.

Norge er i sjokk.  Jeg føler det som at jeg er midt inni en slags lydløs boble. 
Det er en bunnløs tragedie,
et absolutt mareritt,
og vi er merket av en navnløs smerte.
7 drepte og utallige sårede i Oslo og minst 84 ungdommer regelrett massakrert på Utøya. Reflekterte ungdommer på AUF sommerleir.  Det finnes IKKE ord.

Jeg stopper opp et øyeblikk og forsøker å gi meg selv ro til å forsøke å tenke.

Livet MÅ gå videre.
Det går ikke upåaktet hen. Vi vet at det uten tvil gjøre noe med oss.  Men mitt brennende og kjærlige ønske er at vi skal bli enda bedre til å bry oss om hverandre.

La ikke slike fanatiske handlinger føre til at vi mister troen på framtiden eller tar fra oss håpet om et vakkert og meningsfylt liv.  Jeg er overbevist om at det finnes ett svar på hvordan man skal verne om menneskets ukrenkelighet, nemlig kjærligheten.

I dyp ærbødighet til deg som ble offer for den brutale handling og så meningsløst ble frarøvet livet og framtiden:  Jeg legger min mørkerøde rose på ditt hjerte!

Til hver enkelt av oss som sitter tilbake:  Jeg gir deg min rose
Ta den i din hånd,
legg den til ditt hjerte,
løft hodet og la hjerte styre veien videre framover.

Dette skal vi klare!

Så blir de da stående disse tre:  Tro, Håp og Kjærlighet.  Men størst blant dem er Kjærligheten.

Ta imot min Rose!

3 Comments

 • Vi,Nils og jeg, er preget av alt dette….. veldig veldig . Norge er forandret.. Våre tanker går til pårørende…Også mine tanker går til de som mistet sine kjære i Russland – Skolen i Beslan i 2004, Dubrovka-teateret i 2002 i Moskva, boligblokker i Moskva osv mange mange mange grusomheter i verden rundt

  Svar
 • Svetlana, ja slike hendelser vekker dystre minner vi har med oss. Det var forferdelige hendelser du refererer til. Og hver handling av slik art må vi arbeide for å fjerne i framtiden.
  Vi lever i en utfordrende verden med mennesker som velger hatet som rettesnor for sitt liv. Og vi kan spørre: med hvilken rett kan ett eller noen få mennesker tillate seg til å kjempe for sin sak på denne måten? Det finnes ingen rett til det!!!
  Men dette skal ikke ta håpet fra oss. Jeg vil sitere en av Utøya-ofrenes utsagn til BBC i et intervju: hvis EN manns hat kan utføre så mye, tenk hva alles kjærlighet i sum kan gjøre (fritt gjentatt)
  Det er en klok og vis tanke. La oss ta den med oss framover og gi hverandre hendene for å danne en kjærlighetslenke <3. Tenk, hvilkeb framtid!!!

  Svar
 • […] Jeg har favnen full av roser: 77 mørkerøde til dere som ble stjålet fra oss, hundrevis av hvite til dere som så brutalt ble direkte berørt, og tusener av rosa til det norske folk og troen på at størst av alt er kjærligheten. […]

  Svar

Write a comment