Ukategorisert

Vårt lille, store land

 

Forskjellige sitater fra verdenspressen og av statsmenn verserer på nettet for tiden.
Jeg kan verken verifisere kildene eller utsagnene, men jeg synes de er sterke ord, som for meg oppleves som objektivt situasjonsbeskrivende i all sin subjektivitet.

To av disse vil jeg trekke frem:

En tysk avisartikkel sier:
«Selv i sin dypeste sorg blir nordmenn ikke hysteriske. De motstår hatet. Det er utrolig å se hvordan politikere og hele landet reagerer. De er triste til det dypeste av deres sjeler. De gråter i verdighet. Men ingen sverger å ta hevn. I stedet ønsker de enda mer menneskelighet og demokrati. Det er en av de mest bemerkelsesverdige sterke sidene ved det lille landet. »

Ja det er bemerkelsesverdig, men ikke desto mindre slik vi spontant har vist det iboende i oss å reagere.  Det ser vi gjennom stille sorgreaksjoner, blomsternedleggelse, tenning av lys, messer for sorg og håp. 
I går kulminerte det hele med et fremmøte av tusener på tusener av mennesker over hele landet som ville vise sin solidaritet og tro på framtiden, selv i den dypeste smerte.  Det var et felles håndtrykk som neppe den største optimist kunne ha forestilt seg.

For meg gir dette en grunnleggende tro på at vi har en så sterk forankring i kjærlighet og rettferdighet, at jeg kan se lyst på tiden fremover.  Og det er nok dette som gjør at våre naboer i sør betrakter oss i undring og respekt.

Barack Obama skal ha sagt:
«Lille fredfulle Norge viser verden hvordan man bør takle situasjoner som dette. Akkurat nå vil jeg rangere Norge som det største landet i verden, jeg har aldri sett noe lignende»  ♥

Norge er førsteoppslag i nyhetsbildet verden over i disse dagene.  Jeg tillater meg å være stolt, i dyp ydmykhet, over at vi kan vise verden at det er kjærligheten som er det sterkeste våpen mot hat og udåd.

Det gror vakre roser i jord gjødslet med kjærlighet.  La oss hjelpe hverandre å fortsette å vise verden at slik er det i vårt lille, store land.

 ♥

4 Comments

 • Stoltenberg eller Det hvite hus avkrefter det sitatet fra Obama , han utaller seg ikke sånn. http://www.vg.no/nyh…?artid=10080828

  Svar
  • Takk. Grei informasjon. Jeg har forsåvidt sett vg-innlegget etterat jeg skrev innlegget mitt.

   Vil likevel gjerne gjenta at jeg innledningsvis presiserer at jeg verken kan verifisere kildene eller utsagnene. Syntes likevel det er positive ord som kan gi styrke i en vaskelig tid og at de gjerne kan representere tanker mange har gjort seg i disse tider tatt i betraktning hva media melder fra utlandet.

   Svar
 • Surprisingly well-wtirten and informative for a free online article.

  Svar

Write a comment