Ukategorisert

Hva er det med danskene?

 

 

Danmark er deilig.
Det er deilig å være norsk i Danmark.
Hvorfor?

Jeg trives veldig godt i Danmark.  Får liksom en helt spesiell sjelero der.
Kanskje har det noe å gjøre med at jeg har ferie når jeg er i Danmark.
Men, jeg tror ikke det bare er det.

Landet og folket bærer preg av å være mer avslappet, mer tilbakelent, så å si.

Jeg husker fra geografitimen på barneskolen for mange, mange år siden.  Ett bilde fra lærerboka sitter klistret fast på minnet, et bilde som skulle symbolisere noe som var særskilt for danskene.  Vi lærte i alle fall det.
Bildet er svart/hvitt og viser mange syklister på Rådhusplassen i København.  Dette var en illustrasjon på noe som var karakteristisk for Danmark og som var et sentralt spørsmål ved geografiprøver.

Danskene er fortsatt, en menneskealder senere, et syklende folk.  Vandrer vi rundt i København, for eksempel, slår det meg hvor dominant sykkelen er.  Jeg tok noen bilder da jeg var der for kort tid siden.

 

 

Bjørg Thorhaldsdottir, designeren av kjærlighetssykkelen som jeg har kjøpt, har dekorert sykkelen med følgende sitat:
Livet er ikke et kappløp på motorveien, men en deilig sykkeltur. Skynd deg langsomt

Kanskje dette er ett av svarene på hva det er med danskene?

1 Comments

  • Koselig og fantastisk. Føler meg nesten hjemme og trygd:)

    Svar

Write a comment