Ukategorisert

I det godes ånd

Samfunnet, verden og mellommenneskelige relasjoner endres over tid og nesten uten at vi blir oppmerksom på det før endringen er etablert.  Da ser vi oss tilbake og konkluderer gjerne i etterpåklokskapens lys?

Med samfunnsendringene dukker nye ord og uttrykk opp.
Nå skal ikke jeg påberope meg å være en allviter på begrepers tilkomst og/eller hvorfor de oppstår.  Men jeg tror ikke jeg tar helt feil om jeg sier at for ti år siden var ”sosiale medier” et heller ukjent begrep.  Kanskje fantes det, men det var ikke på alles lepper, slik som i dag.

De aller fleste av oss legger noe i dette begrepet nå.
Det forskes på det og etter hvert dukker det opp fagbøker og artikler om temaet.

For egen del kan jeg ikke huske nøyaktig når blogging for eksempel kom inn i mitt vokabular.
I dag derimot, er det en dagligdags sak.
Skulle vært interessant å vite hvor mange blogger som florerer på nettet. 
Det finnes vel bokstavelig talt utallige og i alle slags varianter: motebloggere, interiørbloggere, rosabloggere, literaturbloggere, protestbloggere, politiske bloggere,  – for å nevne noen.

Hvorfor blogger vi?
Ida Jackson, kåret til Norges beste blogger av flere juryer, har gitt ut en bok ”Sosiale medier”.  I boken skriver hun følgende ingress:  ”Hvordan ta over verden uten å gå ut av huset”.
En spennende og fascinerende tanke, både på godt og vondt.
Slik er det med alt.  Det må brukes varsomt, med respekt og integritet.

Blogg er et medium som er blitt allemannseie. 
Fra ditt hjemmekontor kan du rekke ut til et stort publikum i nåtid uten nevneverdige kostnader.  En fantastisk mulighet egentlig.
Desto viktigere er det å bruke dette med gode, hederlige, hjertelige og saklige intensjoner.

For halvannet år siden oppdaget jeg at denne muligheten faktisk var en gave jeg ville benytte meg av.
Min intensjon med bloggen min, kan du lese om under fanen ”Hvorfor”.

Jeg er godt voksen.  Men jeg er en endringsnysgjerrig kvinne.
Jeg skal innrømme at jeg i noen grad henger litt etter teknisk sett.  Derfor er det godt å ha døtre som kan bistå med nødvendig opplæring.
Begge mine døtre er bloggere, men uten å fornærme noen, er det vel lov å si at den ene er mer aktiv enn den andre.  I dag vil jeg derfor nytte anledningen til å takke Maria (du skal få din rettmessige honnør en annen dag, Monica) for hennes bidrag med å åpne døren for meg inn i bloggverdenen. Jeg gjør det ved å henvise til hennes litt annerledes moteblogg.   

Ta gjerne en titt innom fra tid til annen, for Maria strør om seg med gode råd, har en lett penn, flotte bilder og en god porsjon humor hun deler med seg. 
Maria har også laget headingen på min blogg.

Det er supert med kreative hjelpere.
Og det er supert med utvikling når vi kan bruke det i den godes ånd.

Write a comment