Ukategorisert

Pippi Power

Denne helgen har jeg og 23 andre flotte kvinner mottatt en gave med grenseløst innhold.

Det var en riktig stor gave, omhyggelig innpakket i Fjordbris hotell på vakre Rennesøy.  Med en slik kvalitetsinnpakning lå forventningene i luften om at innholdet måtte være minst like bra!

Vi pakket opp med stor nysgjerrighet, og inni gaven, der lå Pippi-Power – personlig levert av strålende Gitte Jørgensen fra Danmark.  Med sitt levende vesen og med sitt brusende hår sto hun stødig i seg selv og ledet oss igjennom to dager som bokstavelig talt fløy av gårde.

 

Hva er så Pippi-Power?

For Gitte er det viktig å poengtere at det ikke er personen Pippi, men den kraften og energien som Pippi representerer.  Hvis noen tror at å delta på kurset innbefatter at vi skal ende opp som 24 Pippi-kopier, da har vi misforstått litt.  For det er kraften det handler om, og Gitte brenner for å fortelle om og hjelpe oss til å finne fram denne kraften i oss selv.

Hvordan gjør vi så det?  I bunn og grunn handler det om at jeg må slutte å gå på autopilot, skru om bryteren for å bli bevisst de valg vi gjør og se de muligheter vi har.  Det kan vi bare om vi tillater oss å bli vår beste venn og velge å sette på oss de fantastiske brillene når vi skal fortelle vår historie.  Det er nemlig slik, sier kvantefysikere, at “vi ser det vi tror”.

Kvantefysikerne sier også at vi er i stand til å skape de liv vi selv ønsker oss dersom vi trener hardt og setter fokus.  Ingenting kommer av seg selv, men trening lønner seg.  For slikt blir det resultater av.

Hjerneforskere kan fortelle oss den glade nyheten at hjernen vår ikke er statisk, slik vi trodde før.  Nei, den er faktisk modeller-bar.  Så sett i gang å modellere din egen hjerne.

Kraftfulle ord som beskriver en realitet.  Vi trenger bare noen hjelpemidler til å finne rette fremgangsmåten.

Teknikkene lærte Gitte oss, servert på sølvfat.  Hun er en raus vertinne som disket opp med diverse spennende retter, både forretter, hovedretter og dessert.  Og i ekte opp/ned Pippi-stil, fikk vi menyen til slutt, etter at alle rettene var smakt på og inntatt med stor nytelse.

Vi fikk retter som:   

Det magiske skritt
Bruk din forestillingskraft
Skap din gode historie
Selvkjærlighetskuren

Vi lagde Visionboard.  Vi startet å skrive punkter til vår ”Jeg-er-god-bok”.  Vi skrev Sloguns til oss selv.  Vi lagde vår egen Nytelses-to-do-liste.  Vi klarte enda til å si fler enn ti positive komplementer om oss selv.  Og ikke nok med det.  Vi sa det høyt til sidemannen,  og vi sa det høyt i plenum. 
Janteloven hadde vi nemlig kastet ut på forhånd. 

Vi lærte at det kan være en fordel å finne noen å spille på lag med.  Det er nemlig ikke sant at alt går lekende lett og av seg selv.  Vi er mennesker med lyse og mørke sider.  Med en lagkamerat kan vi oppmuntres og få støtte til å sette den lyse og mørke siden i balanse.  Slik vil vi sørge for å bli venn med de mørke sidene slik at de kan spille på lag med de lyse.  En positiv synergieffekt, så å si.

Jeg kjøpte og leste boka Pippi Power for mer enn ett år siden.

Jeg ble så glad av å lese den.   Den skapte et genuint ønske i meg om å få høre Gitte selv. 

I helgen fikk jeg denne gaven.

Jeg gledet meg som en Pippi og hadde store forventninger.  Det er nesten litt risikofylt å ha slike forventninger.  Det kan nemlig bli en nedtur. 

Men, Gitte innfridde i høyeste klasse og mer enn det. 
Konklusjonen er: Gitte er ikke ”bare” en forfatter, men hun er en levende formidler og en fantastisk historieforteller.

Dette er bare en smakebit av hva vi fikk med oss gjennom en intensiv Pippi-helg.  Ble du nysgjerrig?  Da kan jeg anbefale deg et Pippi-kurs.

       Jeg vil takke hotellpersonalet på Fjordbris for et minnerikt opphold i vakre omgivelser.  
       Jeg takker Gitte for det hun puttet i vår livsbagasje.
       Jeg takker Finansforbundet Rogaland, for den enestående gaven vi fikk. 

Jeg oppfordrer alle til å åpne opp for sin Pippi Power.  Her er nemlig skatter å finne!  Les gjerne boka  eller ta gjerne kontakt med Gitte og meld deg på et kurs hos henne, så vil hun veilede deg til hvordan du skal hente fram din egen Pippi Power.

5 Comments

 • Utrolig bra oppsummering av Gitte sine Pippi Power kurs. Jeg var med på kurs i fjor i Stavanger. Det var noen av de mest inspirerende dager jeg har hatt. Boken gjorde like stort inntrykk. Siden kurset har jeg fokusert på å holde liv i ideene og måten å tenke på. Jeg merker at jeg ler mye mer enn før! Lykke til.

  Svar
  • Så hyggelig kommentar. Tusen takk!
   Ja, vi var svært fornøyd vi som var der også, og det var rett og slett en fornøyelse å skrive om dette.
   Gitte planlegger et årskurs i Stavanger neste år, så det blir sannsynligvis flere timer sammen med henne og hennes konsept.

   Svar
 • […] noen uker siden var jeg på Pippi-kurs.  Nå skal altså turen gå til stillhetsretreat.  Hvordan kan dette henge sammen? undres noen. […]

  Svar
 • […] får jeg påfyll av forskjellig karakter.  Jeg har hatt opphold på stasjoner som kurs i Pippi Power, vært på stillhetsretreat i Italia, truffet mennesker som gir meg veiledning med bakgrunn i sin […]

  Svar
 • […] Gitte er en enestående inspirator, en dyktig kursleder som deler rikelig ut genuine verktøy til å styrke vår indre kraft.  Med den rene Pippi som rollemodell, veileder hun oss på en stødig og særdeles tillitsvekkende måte.  Gitte kan sine saker, og hun bruker Pippi som metafor på å ta i bruk den frihet vi søker.  Pippi er en vanebryter som følger sin lyst men med sjenerøsitet og livskreativitet. […]

  Svar

Write a comment