Ukategorisert

Carpe Diem

Dersom definisjonen på ”fin sommer” er ”mange solrike og varme dager”, da kan ikke sommeren vi hadde i min del av landet karakteriseres som en ”fin sommer”.

Jeg kjenner flere som bestemte seg for å søke varmen lenger sør på kontinentet.
Det gjorde ikke jeg.  Jeg har holdt meg i distriktet med glødende forventning om at den ”fine sommeren” skulle komme.  Etter hvert som dagene gikk, og gråværet liksom hadde klistret seg fast, ga jeg likevel ikke opp håpet.  Om ikke annet, kanskje vi kunne få en ”Indian Summer”?

Vi er i slutten av september og fortsatt ingen Indian Summer. 

Jeg innser at vi er kommet så langt ut på året at sommeren er på hell og årstiden er i ferd med å erstattes med høst.  Skal jeg oppsummere de værmessige forhold, kan jeg ikke påberope meg at varmen ble direkte trykkende, optimismen og troen på ”bedre tider” til tross.  Men jeg har likevel hatt en fin sommer – etter min egen definisjon.

Høsten står for døren.  Fortsatt ligger lavtrykkene på rekke og rad ute i havet. 
Hva nå?

Tiden vil vise om det blir overvekt av solrike eller regntunge dager.
Fasiten skal ikke legge demper på mitt liv. 

Jeg velger å se hver dag som et unikt maleri.  Om det går i grå sjatteringer eller i blå, tenker jeg å åpne blikket for alt det vakre i de farger som uansett omgir meg.

Høsten har en fargepallett som kan ta pusten fra en, uansett grunnfarge.
Det gjenstår bare å se hvilke farger maleren velger å bruke i år.

Høsten er vakker og inneholder en glød som ingen annen årstid byr på.  Jeg oppmuntrer derfor til å la høstens glør ta plass i våre tanker, slik at vi tenner en brennende ild som lyser opp dagene våre uansett det ytre maleri. 
Slik får vi energi til å ta imot hver høstdag med åpent sinn og se hvilke muligheter vi kan gripe.

Jeg ønsker alle en vidunderlig høst og sier Carpe Diem.

1 Comments

  • […] før har jeg ønsket høsten velkommen og sagt sommeren farvel, så spiller været oss et puss.  Fra torsdag til lørdag kunne vi nyte en deilig temperatur […]

    Svar

Write a comment