Ukategorisert

København er deilig i novemberdrakt

”Kongens By”  –  København  – kledd i novemberkappe. 
Tilsynelatende ikke høysesong for turister.  Men, vi er der – og flere med oss.

Dager i København gir inspirasjon og avkopling, uansett årstid.  Slik tenkte vi, og slik ble det.

Forrige helg satte vi oss på flyet i Stavanger med kurs for København. Ombord ble vi oppvartet på aller beste måte av kabinpersonalet.  Takk så masse til dere i SAS, som satte en spiss på turen vår allerede ved start.

Hva gjør man så under et mer eller mindre spontant weekend opphold? 

Ingen problem å bygge et innholdsrikt program på et slikt sted, om det er det vi ønsker.  Vi derimot, valgte å vandre og se hva som måtte komme i vår vei.

Vi gikk og vi gikk. 
Vi satte oss ned og nøt god mat og drikke.
Vi fortsatte å gå, og vi gikk og vi gikk.
Vi satte oss ned og betraktet livet i byen.

Vi gikk og vi gikk.  Og så førte våre skritt oss forbi Rundetaarn.  Et kjent landemerke i København,  et bygningskompleks bestående av Trinitatiskirken  og Rundetårn og hvor man hadde både bibliotek, astronomisk observatorium og kirke.

Vi stoppet opp, kjøpte billett og vandret veien opp til tårnets utkikkspunkt. Her fikk vi blikk over den vakre byen og nøt synet i den skarpe høstdagen.

På vei ned oppdaget vi at det pågikk noe i kirkerommet.  Der var både orkester, kor og solister. 
Vi listet oss inn, satte oss rolig ned og lyttet til barokkmusikk fremført av profesjonelle musikere og sangere.  Tydeligvis var det generalprøve før konsert, uten at det forringet kvaliteten.

 

Vakkert!

Med kirkens velving over oss, var det som om himmelske basuner, fioliner og stemmeprakt i fullkommen forening strøk oss fløyelsaktig mot kinn og mot sinn.

Alt dette fikk vi gratis.  –  En stor TAKK til koret, til musikerne, til solistene og til det vakre kirkerommet som ga oss et livets pusterom og frikvarter med rikelig påfyll for dagene som kommer.

Joda!  København er deilig i novemberdrakt!

Write a comment