Ukategorisert

Å dikte meg mitt liv, som er likt det eg skriv …

 

De siste blogginnleggene mine har hatt fokus på bøker og mitt liv, mine drømmer.  Jeg har også skriblet ned noen tanker om livets frikvarter i København.

Med fokus og et åpent sinn, fanger vi opp nye veivisere i temaet vi er i – om vi velger å SE det.  På vei til jobb forleden dag, strømmet det vakre toner fra bilradioen.  Herborg Kråkevik, selve personifiseringen av norsk nasjonalromantikk, sendte gode frekvenser til meg som satt bak rattet.  Vi var plutselig på nett, for hør bare her:

Herborg har bodd i København en tid og laget mye flott poesi med genialt tilpasset tonesetting.  Og hva kunne vel passe mer inn i vårt tema enn nettopp denne, som jeg tillater meg å sitere noen strofer ifra:

Eg diktar meg eit liv
Eg diktar meg ein open dag
Eg diktar meg eit skriv
Så fullt av tankar lag på lag
Eg tenkjer meg ei hand som
Grip det når det fell mot land
Eg diktar dette blikk
Som ser og ler og rørest blidt

Eg diktar meg eit liv
Som er likt det eg skriv
Eg diktar det eg treng
Gjennom vers og refreng
Eg diktar meg ei kraft
Som kan og vil og alltid vinn
I eit liv som eg kan leva med

Enten det er Drømmekraften vi arbeider med, eller om det er Mitt Liv jeg skriver ned, så handler Herborgs sang nettopp om dette.  Og da måtte jeg bare dele det med dere samtidig som jeg  sender Herborg Kråkevik en hjertevarm takk for hennes vakre bekreftelse på mitt fokus!  (Anbefaler dere å kjøpe låta og lytte til den)

Om noen få dager reiser jeg til Thiene i Italia, hvor alt vil handle om å trene på å dikte meg mitt liv, som er likt det eg skriv …..

2 Comments

  • Annelers Enn I Går – en av favorittplatene mine

    Svar
  • Ja, den er kjempefin og nydelig.
    :-)

    Svar

Write a comment