Ukategorisert

Dette enorme fenomen, – selve LIVET

I dag vil jeg sende et stor TAKK til de to fantastiske kvinnene, Kristin og Merle, som ledet oss 14 andre forventningsfulle kvinner gjennom en hel uke med inspirasjon og veivisning til Rommet uten svar. 

I vakre omgivelser, i et kloster drevet av sju kontemplative nonner, var konteksten perfekt til dager i stillhet og nærhet til oss selv og vårt indre.

Stillheten gir rom for å komme tett, tett inn på seg selv.  Den åpner sanser og tanker slik at man blir ekstra vàr for både de små nyanser og for det store skaperverket.  Naturen spilte sin symfoni med fullt orkester, så vakkert og så samstemt slik jeg aldri tidligere har hørt det.  Jeg ble så vàr for selv den svakeste lyd, for selv stillheten er ikke lydløs.  ”Even nothing is something”, som Merle siterte.

Har du forsøkt å spise i stillhet?
Det er helt fantastisk.  Måltider uten ord er rolige måltider.  Smakssansen skjerpes og jeg fikk en helt annerledes og bedre smaksopplevelse enn jeg noen gang har kjent på.  Naturens matfat ble så ekte og så nærværende.

Skynd deg langsomt.  Det er et slagord som det er verdt å følge.
Dagene i stillhet ble helt naturlig dager i sakte bevegelser.  Denne kombinasjonen ga faktisk både fysisk og mental styrke.

Å skrive forløser følelser.  Det setter i gang en renselsesprosess og er kontaktskapende for eget indre liv.
Derfor skrev vi mye.  Side opp og side ned og side opp igjen.

Det var mye individuell tid, men det hele ble klokt, viselig og hjertevarmt ledet av Kristin og Merle.  For noen kunnskapsrike damer!

Og over oss og rundt oss stelte nonnene for oss både legemlig og åndelig.  Mens vi var der, var vi omsluttet spesielt i deres bønner.   

Jeg var på jakt etter mine indre skatter.  Stundom ble sjelens harpespill så tydelig:

Det er navnet ditt jeg roper:  Vil du følge meg?
Vil du trå i mine fotspor på en ukjent vei?
Vil du kjennes ved mitt navn, vil du møte sorg og savn?
Vil du hvile i min favn, og jeg vil bli hos deg.

Jo, jeg må bare vedkjenne det:  Jeg kom tett inn på dette enorme fenomen, – selve LIVET.

1 Comments

  • Her ligger en skatt! Stillhet er det det vi savner her ute i Sunnhordland siste uke. Helt vilt…..Venter på fredelig og stille Jul:):):)

    Svar

Write a comment