Ukategorisert

Velkommen med!

 

Vekkerklokken er stilt inn på 0745, den 20. november.
Jeg har hatt en god natts søvn, men våkner likevel før klokken rekker å sende sine velkjente toner ut i rommet.

Vinduslemmene er for, slik man gjør det her i Italia.  Dagslyset slipper ikke ordentlig inn og jeg undres på om det er sol eller gråvær.
Åpner lemmene og blir velsignet av solstrålene som lydløst smyger seg langs vindusposten.
Jeg fyller lungene med den friske morgenluften og sender ut en takk til livet.

Det er søndag, og jeg befinner meg altså i et kloster ved foten av alpene nordvest for Venezia.

Tar frem mobilen og klikker inn følgende melding til mine aller nærmeste hjemme:  ”Jeg sender dere min hilsen fra en fantastisk høstdag ved foten av alpene.  Fuglene kvitrer og det er deilig fredfullt bak klostermurene.”

Joda!  Jeg HAR lagt de elektroniske kontaktverktøyene hjemme.  Men mobilen ble med av praktiske årsaker, sånn i påkommende tilfelle.  Etter ankomst til klosteret har den blitt lagt til side etter avsendt ”jeg-er-fremme-bekreftelse”.  Og i dag altså, har jeg tillatt meg å sende en signa søndagshilsen hjem før jeg går inn i total stillhet for noen dager.

Det kjennes godt å være på rett side av klostermurene.  Roen begynner å senke seg, og dagen i dag har vært en suksessiv forberedelse inn mot fire/fem dager i taleløs stillhet.  Kristin og Merle har introdusert oss til et spennende program som har begynt å åpne dører imellom oss fjorten som møttest for første gang i går.
Nysjerrigheten er vekket.

Nonnene er respektfullt tilbaketrukket til periferien. De vet inderlig vel hvorfor vi er der.
Men vi kjenner også deres nærvær i det romlige fravær.

Sååå takknemlig jeg er for å være her!!
Dette er virkelig en investering for livet.

Akkurat det kjenner jeg på når jeg nå har fått med meg mitt tente lys og har gått inn i stillheten for å bli bedre kjent med min innside.

 

En sti for studier jeg hjertelig ønsker at mange flere må bevilge seg å begynne å vandre på.
Velkommen med!

2 Comments

 • Skrev du dagbok der, Ingveig?Denne tanken slo meg akkurat nå…

  Svar
 • Ja, Svetlana. Du har rett. Jeg har skrevet en oppsummering hver dag med tanke på å dele med dere.
  Nå klarer jeg ikke å skrive inn løpende hver dag, for jeg skal ut og reise igjen. Men, det blir et innlegg fra hver dag i klosteret.
  Så, om jeg hopper over en dag eller to i blogg-kalenderen, betyr ikke det at dere ikke skal få med dere hver dag der sør.
  :)

  Svar

Write a comment