Ukategorisert

Her er det vakre blomster å plukke

25. november

Lysenes flammer blafrer forsiktig og kaster sine stråler inn i rommet.  Vi kjenner ro og varme.  Intimiteten forsterker kjærlighetens energi som omslutter oss.
Det er morgensamling, og det er fredag.
Bare et par timer nå, så skal forseglingen brytes.
Etter frokost skal vi ut av stillheten.
Ordene skal strømme fritt.
Hvordan vil det føles?  Hvordan skal det bli?

Undringen og usikkerheten jeg kjente på ved inngangen til stillheten, viser seg nå igjen, men i en litt annen forkledning denne gangen.
Spørsmålene ved inngang er besvart.
Å være utenfor stillheten har vi erfaring fra, men å gå fra stillheten og tilbake til det pulserende liv, det blir en ny opplevelse.

Det blir en overgang.  Men Merle og Kristin, – våre kloke veiledere, hadde hjelpeverktøy å gi oss.
Selvsagt hadde de det.  For, de har lang erfaring, de som har gått veien inntil mange ganger tidligere.

Jeg nøyt siste frokost i taushet.  Forsøkte å være til stede med hele meg, sette alle sanser i høyeste aktivitet.  Ble ekstra var på den takknemligheten som fylte meg, en ydmyk respekt over å ha fått disse dagene i gave.  For en skatt!

Så var sannhetens øyeblikk et faktum.
Forsiktig, varsomt og i sakte tempo tok vi oss tilbake til ordenes verden.  En og en fortalte vi hverandres opplevelser disse dagene.
Historiene var like forskjellige som vi var antall deltakere.  Men jeg syntes å kjenne på en felles grunntone, en slags hjertevarm essens.  Stillheten hadde åpnet døren til noe i oss, et rom som synliggjorde for oss at vi vet noe mer.  Her finnes skatter som vil berike oss om vi velger å utforske dem nærmere.  Alle er vi født med en gave, og vi har funnet rommet hvor denne kan hentes fram.

2012 ligger foran meg som et åpent og vakkert landskap.  Jeg har bestemt meg for å ikke gå forbi. Jeg vil fortsette inn i det ukjente.  Jeg har lært å fornemme at livet spiller min melodi om jeg tar imot hver dag med åpne hender og åpent sinn. Det blir spennende med meningsfylt fortegn.

Jeg er klar til å gå inn, og jeg gleder meg som et barn.  For, her er det vakre blomster å plukke.

Write a comment