Ukategorisert

Jeg er igang i eventyret.

Når et stort eventyr byr seg, avslår man det ikke Amelia Earhart (1898-1937)

Natten har vært fredelig og god.
Sengen var utmerket og jeg er herlig uthvilt.

Nå må jeg opp.  Her er ingen tid å miste.  Det er tid for skattejakt.

I hjørnet av rommet står det et flott mahogni skrivebord.
Skrivesaker ligger i skuffen, penn og papir, farger og notatbøker.
Jeg skal skrive, – jeg skal la ordene flyte.  Jeg skal skrive meg innover og jeg skal skrive meg utover.

Setter meg på skrivestolen.  Her skal jeg nok tilbringe mange timer.
Jeg sitter godt.
Lener meg litt bakover, lar tankene flyte.

Her er enda en skuff.  Mon tro om det ligger noe her?
Hei sann, en flott bærbar pc. 
Personal computer.   Det er utmerket.
Jeg skal kople meg på verden.  Bygge nettverk gjennom søkemotorer og sosiale medier.
Noen sier det er upersonlig.
Andre sier det er farlig.
Noen synes det er skummelt.
Andre tenker at det er bortkastet tid å være på nettet.

Joda.  Alle har rett på sin måte.  Men en sak har gjerne minst to sider.
Min versjon er slik: Den elektroniske kontakten mot verden er positiv dersom den brukes som et verktøy til å komme i kontakt med de gode verdier og treffe de menneskene jeg kan utveksle gode erfaringer med.  Jeg har funnet så mange fantastiske personer via denne kanalen, mennesker jeg ikke ville ha truffet uten.  Ingen av dere ville jeg være foruten.

Kort sagt, nettet har åpnet opp døren ut mot hele verden for meg, på en ny og grensesprengende måte.  Jeg har fått en enda større og utvidet horisont, et kontaktapparat som – likt med alt annet – kan brukes i det godes formål eller det motsatte.  Jeg velger det gode.

Jeg har et oppdrag å utføre.  A mission to fullfill.
Her sitter jeg ved mitt skrivebord med det nødvendige utstyret til å gå i gang.  For mens jeg søker etter skattene, er det klokt å bruke det skrevne ord til å feste oppmerksomheten på det jeg finner.  Det vil hjelpe meg til å komme tettere på. 
Det handler om bevisstgjøring.  Slik håper jeg å få hjelp til å ikke overse noe som ved første øyekast kan synes å være unyttig. Jeg blir nødt til å ta skattene opp, holde dem, betrakte dem.  Da har jeg lagt meg dem på sinne når jeg varsomt legger dem i skattkisten, en etter en.  Underveis vil jeg forstå og ta dem i bruk når jeg trenger dem.

Da er min første skatt avdekket: Mitt skrivebord, fullt utrustet til å bistå meg i oppgavene som ligger foran.  Jeg er i gang inn i eventyret.

6 Comments

 • Dejlige inspirerende ord, vil følge med dig i dit nye rummet, 2012. Du skrive rom det de rintressere mig og du kan se forbi min blog der dog halter en smule. Men jeg håber at komme i gang igen.
  Hilsen Tina

  Svar
  • Takk så masse, Tina.
   Jeg har kikket innom din blogg. Vakker!
   Du må bare skrive mye, fjern dine sabotører.
   Jeg vil følge med.
   Ha en vakker dag og så håper jeg at stormen ikke har gjort for store ødeleggelser.
   Hilsen Ingveig

   Svar
 • Når et stort eventyr byder sig, afslår man ikke. Nej. Jeg er enig. Og livet er jo et slags eventyr. Hvis man vælger at det skal være sådan. Jeg har også en mission at fuldføre i dag. Og egentlig burde jeg stå i badet nu, for jeg skal snart igen. Skulle bare lige! 😉 Nettet er en åbenbaring på mange måder, gode møder, viden, interesser, dele og nyde. Man skal bare kunne slukke og holde fokus på det, man nu har sat sig får, når tid er!

  Ønsker dig en dejlig dag! :)

  Svar
 • Jeg takker Lene for inspirerende kommentarer.
  Og, ja: det er nettopp eventyret i livet man må jakte på og gå inn i. Slik skal det være. :)

  Svar
 • Sikkert, noe stort på gang!:)

  Svar
 • Riktig, Svetlana. Og du kan bli med :)

  Svar

Write a comment