Ukategorisert

Bare gjør det!

Enten krymper du og gjemmer deg, eller så retter du ryggen og kaster deg ut i det.  –  Jeg lærte at det var bedre for meg å kaste meg i det.   – Minnie Driver, f.1971

I går var jeg i dameselskap.
Traff kjente og ukjente.
Det er alltid spennende når mennesker jeg ikke kjenner, krysser min vei.  Da finstiller jeg sansene på åpen frekvens.

Jorunn, min gode venninne, hadde invitert til bursdagsfeiring i nummer 2012.  Det har blitt en tradisjon.  Like vellykket hver gang.

Jorunn er en gjestfri kvinne med stor hjerte.
Vi føler oss vel i hennes selskap fordi hun mestrer å skape en stemning med mye kjærlig hjertebank.  Da blir energien i rommet av beste kvalitet.
Det simpelthen bare bli vellykket.

Jorunn har mange gode sider, men det er spesielt én jeg vil nevne særskilt:
Hun krysser grenser.  Jeg snakker ikke bare om fysiske grenser, men hennes komfortsones stridige grenser. 
Ei heller alderen stopper ikke henne.

Om noen dager legger Jorunn ut på sin andre reise over Atlanterhavet, – helt alene, inn i det ukjente.
I fjor dro hun til Guetamala.
I år står Equador og Galapagos for tur.

Hun kjenner ingen.
Hun skal i flere uker bo hos mennesker hun aldri har truffet.  Hun kommer tett på for hun blir integrert i deres hjem.  Da må Jorunn finstille sine sanser slik at hun finner den rette frekvensen.  Det vet jeg hun klarer!

Jorunn skal reise inn i jungelen og over sjøen til øglenes rike.
Hun skal lese spansk og hun skal bidra med frivillig, sosialt arbeid.
Jorunn skal gjøre ting hun aldri har gjort før.  Alt dette gjør hun uten følgesvenn, og hun vet veldig godt at ikke alt flyter av seg selv. Men hun trosser det som kan virke uoverkommelig og brøyter seg vei igjennom torner og kratt for å komme ut til det som glitrer.
Jeg beundrer deg, Jorunn.  Du viser meg at det går an.

Vi har forskjellige grenser å sprenge.  Det betyr ingenting hvilke disse er.  Men, det handler om å tørre å ta sjansene, kjempe mot de vanskeligheter som kommer og ta de skritt som kreves for å nå den drømmen som bor i oss.  All erfaring viser at da finner vi de største skattene.
God reise, Jorunn, til dine nye eventyr.

Kveldens bursdagsfeiring er over, og vi er alle enige om at en slik kvinne som vår venninne, fortjener å feires.
Og jeg har fått enda en skatt i dag:  Jorunn viser meg at også jeg har mulighetene.  Verktøyet er:  Bare gjør det!

Write a comment