Ukategorisert

Jeg fant en skatt i dag også

Fotokilde:  bing.no

Det er så underlig. Det er som jeg går på siden av meg selv. 
Ukontrollerbar stillhet prøver å ta kvelertak i hodet mitt, mens hosten rister som terninger i brystet.
Jeg forsøker å overse og gjøre som om alt er normalt.
Har jo en jobb å gjøre!  Og jeg er på skattejakt.

Kroppen vil liksom ikke følge med, selv om jeg forsøker å overmanne de kreftene som utspiller seg der inne.
En dag.
To dager.
Tre og fire dager.

Det er som om noen tar et kraftig tak i skulderen min, rister den og sier:  ”Hør her! Du skal ikke gå på akkord med kroppen din. Når den kommer i ubalanse, er det en grunn til det. Du har strukket strikken litt for langt. Derfor skal du stoppe opp nå og lytte til hva den har å fortelle deg.”

Kroppens tilstand har altså sin årsak?
Hvor finner jeg den?
Kanskje skal jeg bare la være å finne svaret på det og heller gi den roen som den spør etter for å arbeide seg tilbake til balansepunktet.

Tankene går til en påminnelse jeg fikk i helgen:
Inne i meg finnes mine personlige verdier. 
Disse verdiene må jeg sette ord på.    Jeg må lete frem og avklare mine kjerneverdier for å finne ut av om jeg faktisk lever i overensstemmelse med det som virkelig er viktig for meg.
Går jeg på akkord med disse, kommer jeg i ubalanse.

Hva er det så som virkelig BETYR noe for meg i mitt liv?
Det er på tide å sette ord på minst fem av dem, er jeg blitt fortalt, og sjekke om jeg har tatt dem alle i bruk.

Jeg sier ikke at dette er årsaken til at kroppen min ikke jobber med meg for tiden, men jeg har tenkt at det er ingenting i veien for at jeg her og nå finner tid for å se etter disse kjerneverdiene og sette ord på dem.  Har en følelse av at jeg har gravlagt noen av dem. Heldigvis roper de fortsatt på meg.

Henter jeg dem frem igjen og beslutter å bruke dem alle, sikrer jeg meg at jeg lever i samklang med min indre kjerne.  Og når hjertet får styre, da har jeg rett kaptein til rors.
Så er det grunn til å tro at når jeg lever etter mitt hjertes kjerneverdier, da kommer også kroppen i harmoni.

Utfordrende helse til tross, – jeg fant en skatt idag også.

4 Comments

 • God bedring til kroppen med fantastisk indre kjerne!:)))

  Svar
 • Tusen takk, Svetlana.
  Du er så skjønn!

  Svar
 • Ingen tvivl om at tingene hænger sammen. Og kun når vi lever i harmoni med vores værdier, kerneværdier, er vi i balance. Måske skal du bare glide ind i en slags ro lige nu? Lade kroppen komme sig, den siger jo til dig, at den har brug for hvile og så vil gode tanker og svar måske dukke op, mens du mindst af alt venter det? Sådan er det tid.

  Nogle gange skal vi slippe tøjlerne, når vi mest af alt ønsker at holde fast. Et af livets paradokser. Som jeg i grunden holder meget af, men det kan være frygtelig svært og irriterende til tider! 😉

  God bedring. Klem.

  Svar
 • Tusen takk, Lene, for noen oppmuntrende ord.
  Jeg simpelthen trenger det og kjenner samtidig at utfordringen er spennende. Nå gjelder det å holde fokus.

  Klem til deg.

  Svar

Write a comment