Ukategorisert

Mindfulness

Fotokilde:  bing.no

Lykke er ikke noe som allerede eksisterer.  Den skapes av dine egne handlinger. 

Dalai Lama

Reisen fortsetter.
Vi beveger oss sakte framover. 
Det går ikke fort, men det gjør ikke noe.  Jeg har det ikke travelt.
Nyter det skiftende landskapet som jeg betrakter fra mitt vindussete, mens tankene flyr som på sommerfuglvinger.

Jeg tenker tilbake på lørdag for en uke siden.  Da stoppet vi et par timer på stasjon Mindfulness.
Den danske trener og terapeut, Jack Makani, med bostedsadresse Kypros og verden som arbeidsfelt, var kommet til min hjemby for å holde et foredrag om selfcoaching and mindfulness.

I samarbeid med sin kone, Helene, har de bygget opp et konsept til selvutvikling, som de omtaler som ”De 7 trinn til et liv i øyeblikkets tilstedeværelse”.  Hvordan kan jeg leve livet nå?  Hva må til for at jeg skal finne mine drømmer og deretter følge veien for å kunne nå dem?

Gjennom to raske timer gikk han gjennom disse trinnene med oss:

 1. Ta fullt ansvar for alt som skjer i ditt liv.  Ved å ta ansvar, er det vi som disponerer vår egen livskraft.  Skyver vi ansvaret over på andre, overlater vi denne kraften til disse andre som da styrer våre liv.  Det ønsker vi vel ikke?
 2. Lær deg selv å kjenne.  Vi har alle våre spesielt tildelte evner, som er våre unike.  Disse indre, personlige verdiene våre, må vi sette navn på og bruke.  Da vil vi kunne oppdage helt nye muligheter som vi ikke har sett før.
 3. Vær til stede i øyeblikket.  Dette er det eneste stedet vi kan nyte livet.  Fortiden eksisterer ikke, heller ikke framtiden.  Disse er bare bilder og ikke virkelighet.  Så dvel ikke verken ved fortid eller framtid.  Vær til stede akkurat her og hent fram dine gode følelser.
 4. Rydd opp i livet ditt.  Dette åpnet tankene mine, ikke som en nyhet, men som en viktig påminnelse.  Gi slipp på alt jeg ikke trenger.  De er forstyrrende elementer.  Fjern saker og ting som ikke er en nødvendighet.  Ja, selv personlige relasjoner kan være nyttig å rydde.  Og fortidens hendelser som står i veien for en god livsprosess, – kast dem! Ryddige omgivelser på alle plan gir en klar tanke og en vei som er god å ferdes på.
 5. Lev fra hjertet.   Dette er svært viktig. Våre indre verdier bor i hjertet vårt.  Skal vi sikre at vi hele tiden lever i samklang med disse, må hjertet styre vår ferd og våre valg.  Da er vi i kontakt med vår innerste essens.
 6. Ta en beslutning på hva du vil og fokuser deretter vedvarende på det.  Når vi fokuserer på det som er ekte og riktig for oss, er det ikke noe som skal kunne stoppe oss.
 7. Lev et bevisst liv.  Det handler om å være våken og se hva som kommer i vår vei.  Still deg alltid et hvorfor når du treffer noen eller kommer over noe.  Se så hva du oppdager.   

To timer gikk fort.   En dyktig foredragsholder som gjorde meg sulten på å lære å anvende disse prinsippene.  Og mulighetene er der.  Blant annet gjennom sju dagers kurs.  Første anledning er i midten av mars, men på det tidspunktet befinner jeg meg noen mil unna stasjon Mindfulness.  Da er det andre oppdrag på kjøreplanen.  Spennende og meningsfylt.

Heldigvis gis det nye muligheter.  Jeg skal holde fokus og gripe øyeblikket når det er der.
Imens loffer jeg videre i mine øyeblikk, i min Mindfulness.

3 Comments

 • Det var gode og vigtige ord om mindfulness. Specielt liker jeg, lige nu, afsnittet om at vi alle har vores specielle tildelte evner, som er unikke og helt vores egne. Indre, personlige værdier, som vi skal sætte navn på og bruge. Det giver nemlig helt nye og uanede muligheder, ikke mindst for at leve et liv i autencitet.

  Jeg tog et coachingcertifikat i sommer, hvor mindfulness også var en del af programmet. Det var vældig gode dage. Jeg lærte meget, men jeg skal igen og igen huske mig selv på de værdifulde lektier og praktisere dem. Dejligt når man bliver mindet om det også, som her hos dig! :)

  God ord på en søndag i februar. Klem.

  Svar
 • Kjære Lene
  Takk for din fine kommentar. Og jeg sier meg helt enig med deg om at det er svært viktig å gjenta for seg selv, og minne oss på disse sannheter.

  Her i Stavanger skinner solen, og minner oss på at det er uendelige nyanser i naturen også. Et stort samspill mellom natur og menneske.

  Svar
 • Ta fullt ansvar for alt som skjer i ditt liv
  Lær deg selv å kjenne
  Vær til stedet i øyeblikket
  Rydd opp i livet ditt
  Lev fra hjertet
  Ta en beslutning på hva du vil og fokuser deretter vedvarende på det
  Lev et bevisst liv

  Tenker på Whitney Houston. Bare 48 år gammel. Hørte forferdelige fortellinger om hennes konsert i Stavanger.
  Favoritten min. Hva du har gjort med deg?! Talentfull , men sorgelig, sorgelig..bare 48

  Svar

Write a comment