Ukategorisert

La tankene flyte på fjærlette sommerfuglvinger …..

Fotkilde:  bing.no

Det er så stille på Rom 2012.
Noen legger øret inntil døren.
Har hun flyttet, mon tro?

Flyttet? – Nei! 
Man sier ikke fra seg et slikt fantastisk rom.
Tvert imot.  Jeg er så absolutt til stede, men jeg må være alene i rommet, for akkurat nå er jeg satt på en krevende prøve.

Skatter er som funklende diamanter og de edleste steiner.  Men stundom er de som store, uhåndterlige grå steiner, – tunge som bly.  Men dypt der inne, glitrer den vakreste av dem alle, om jeg bare makter å fjerne steinmassen som den er gjemt i.

Nå er jeg i gang med en slik kampestein.
I min livsprosess på vei mot nye mål, forstår jeg at det ikke bare er de ytre ting som forandres.  Langt viktigere er det å rydde i sitt indre.  Kropp og sjel må henge sammen.  Og når dette ikke er helt samstemt, da må man balansere.

Kroppen – vårt fininnstilte instrument – gir beskjed når fornuften stritter imot å følge hjertets ønsker.
Dette er den utfordrende eksamensoppgaven jeg har fått og jobber så hardt med for tiden.  Det er som om hodet ikke følger kroppen, eller kroppen ikke følger hodet – eller kanskje er det begge deler?  Noe er som det ikke skal være.

Positive tanker og positivt fokus, Ingveig.  –  Jeg jobber iherdig for å holde dem fast og la dem synke inn i underbevisstheten.  Der er kommandobroen.  Herfra styres de nødvendige beslutninger. Derfor er det avgjørende for kursen hva jeg mater den med.  Mine tanker må være forenlig med hjertets verdier.

Høres enkelt ut.  Men det er dager med intenst arbeid, oppturer og nedturer med høyt energiforbruk.
Jeg fikk besøk en dag av en vakker sjel.  Hun kom akkurat mens energien tappet meg som mest.  Mykt som fløyel, sa hun til meg:  ”Ingveig, gi slipp på alle forventninger – selv de som er knyttet opp mot dine hjertemål. For å komme i balanse skal du gi slipp.” – 
Ord til ettertanke.
Eksamensbesvarelsen har fått en litt annen vinkling.

Jeg må la tankene mine flyte som på sommerfuglvinger.  Hvile i de lette vingeslagene, ta det store overblikket, gjøre noen stup for å komme tettere på, – før jeg tar en hvil på en blomst eller på et vaiende gresstrå.

Sommerfuglflukten tror jeg er fasiten på eksamensoppgaven:
Ikke kraft, men lette vingeslag er hemmeligheten som åpner veien inn til gråsteinens kjerne, – der hvor diamanten glitrer og funkler.

Jeg tror jeg fortsetter å la tankene flyte på fjærlette sommerfuglvinger ……..

Write a comment