Ukategorisert

Øyeblikkets tilstedeværelse

Vær til stede i øyeblikket.  Trinn 3

Øyeblikkets tilstedeværelse har blitt mitt slagord de siste årene.  For meg er det ensbetydende med det å være til stede i Livet, i Mitt liv.

Med hastighet, effektivitet og leveranse som forventningskrav, kjører vi med klampen i bånn og lar øyeblikket nærmest passere revy mens vi er passasjer på hurtigtoget fremover mot neste krav og nye innfrielser.

Det er viktige visdomsord til ettertanke, dette å være til stede i øyeblikket.  For øyeblikket er faktisk det eneste stedet vi kan nyte livet.  Så enkelt er det.
Fortiden eksisterer ikke. 
Det gjør heller ikke framtiden. 
Disse er bare bilder og ikke lenger virkelighet. 
Derfor er dette blitt veldig viktig for meg.  Skal jeg være tilstede i mitt liv og faktisk oppleve det, ja da må jeg verken dvele ved fortid eller framtid. Jeg skal være til stede akkurat HER, og det er nettopp HER jeg skal hente frem mine gode følelser.

Stundom kan det være vanskelig å praktisere øyeblikkets tilstedeværelse. Så lett å gli bort ifra det liksom, i den travle hverdagen vår.
Også her handler det om trening, trening, trening.  – Utholdenhet i trening, gir resultater.  Jeg kan love deg det.

I tillegg vil jeg dele et tips jeg selv har fått, og som kan bli en daglig øvelse:
Stopp opp og spør deg selv:  ”Hva er det jeg tenker på akkurat nå?  Hva føler jeg akkurat nå?”
I det øyeblikket jeg spør meg selv disse spørsmålene, har jeg satt meg selv i øyeblikkets, mitt livs tilstedeværelse.

Under de stille dagene i Italia i fjor, hadde vi en daglig oppgave.  Vi satte ord på papiret, i vår lille bok, min Now Map.  I ti minutter er fokus rettet mot hva som skjer akkurat nå i mitt hode, i min kropp, i mitt hjerte og i mine følelser.  Når tanken skrives eller tegnes med hånd, er bevisstheten skjerpet.  Fokus er rettet mot øyeblikket.

Jeg har en vakker Now Map bok, med glitrende prismelysekroner på omslaget.  Den har blitt min inspirasjon til nettopp å søke mot øyeblikkets tilstedeværelse.

Write a comment