Ukategorisert

Det er tid for vårrengjøring

Rydd opp i livet ditt.  Trinn 4 

Det er vel ikke til å stikke under en stol at vi trives langt bedre i ryddige og rene omgivelser enn det motsatte.  Jeg tror også at motivasjon og energi er på et langt høyere nivå når det er fint og oversiktlig rundt oss.

Kanskje er det derfor ikke så underlig at opprydding er et av trinnene til mindfulness, et liv i tilstedeværelse gjennom selvinnsikt og mentalt overskudd.

Dette synspunktet åpnet i alle fall tankene mine, ikke som en nyhet, men som en viktig påminnelse.  Jeg skal gi slipp på alt jeg ikke trenger.  Det er nemlig forstyrrende elementer.  Fjern saker og ting som ikke er en nødvendighet, var en klar beskjed.  Ja, selv personlige relasjoner kan det være nyttig å rydde i.  Og fortidens hendelser som står i veien for en god livsprosess, – kast dem!

Ryddige omgivelser på alle plan gir en klar tanke og en vei som er god å ferdes på.  Helt logisk tenker jeg.  Kjenner meg så godt igjen.

I mine kott, i kjeller og på loft, der finnes det masse som jeg verken har tatt i på lang tid og enda mindre vært på jakt etter.  Tvert imot, det ligger der bare, gnikker og gnir tanken slik at det til slutt blir til et gnagsår.  Huff, så masse rot og så mye vi skulle ha kastet.  Jeg kan nesten få åndenød med tanke på alt dette unyttige vi har samlet på i tidens løp.  – Det er liksom så vanskelig å kaste.  For når jeg en gang imellom forsøker å gjøre et lite innhogg i materialismens nedstøvede svøpe, tar jeg tingene opp, ser på dem og tenker: “Hm,  kanskje dette kan brukes til noe en gang? Hvis jeg kaster det, vil jeg sikkert en dag få bruk for det!”

Kjenner du deg igjen?
Jeg håper ikke jeg er alene om å besitte en haug med nytteløse gjenstander.  Eller hva?
Nei, – jeg må nok gå til verket igjen. For nå har jeg fått det opplest at for mange saker og ting stjeler energi, uansett om det er i huset, i tanken, i relasjoner eller i omgivelsene sånn generelt.
Jeg må rydde opp!  Frigjøre energien til viktigere gjøremål.

Jeg leste om et fransk ektepar som ville gi slipp på alt som bandt dem fast til livet trivielle rutiner.  De bestemte seg for å kvitte seg med alt de ikke hadde brukt i løpet av siste året. Som sagt, så gjort.  Det ble mye, og det lille som ble tilbake, kunne de stue inn på et lager. 
Plutselig var de fri.  Ingenting som holdt dem tilbake. 
Og de dro på sin livs verdensomseiling.  –  En historie til ettertanke!

Vår foreleser anbefalte å følge prinsippet om at ved hvert nytt innkjøp av materielle saker, skulle en tilsvarende ting ut.  Når han kjøpte en ny bok, måtte han plukke vekk en gammel.  Kjøper man et nytt plagg, skal et annet ut.  Slik opprettholder man en kjerne av det aller mest nødvendige.
–        Jeg har startet å følge prinsippet.

Tidligere i år, på ferietur til Kanariøyene, fikk vi ikke bagasjen vår ved ankomst.  Undrende oppdaget jeg at det faktisk var helt ok.  Ingenting å ergre seg over.  Tvert imot. Vi kunne ta oss til hotellet kun med det vi hadde for hånden, og – tro meg – det var en befriende følelse.

Vi går mot lysere dager.  Solens stråler avdekker vinterens støv som har samlet seg opp i ly av mørket.

Det er tid for vårrengjøring.

6 Comments

 • Så fint bilde :) Er det du som har tatt?

  Svar
  • Ja, Monica.
   Jeg har tatt det i Geiranger ifjor sommer.
   Tenker du likte stolen, ja :)

   Svar
 • Denne stolen er fin. Og den brukes igjen. Men brukes den? Er det noen som sitter der ? Det tviler jeg på…Og sånn er det med alt… kanskje skal jeg bruke det igjen…..Sånn tenker jeg ofte. Mange ganger kastet jeg mange ting. I noen av tilfeller jeg er veldig forsiktig, noen av tingene er ikke mine opprinnelig. Men likevel er det mange ting som må jeg se på nytt for å bestemme meg. Uendelighet…..
  Da ryddes i tankene våre også, jeg er sikker på.
  Men stolen er fin. Kanskje skal jeg ta bilde av alle gamle ubrukelige ting og kaste dem etterpå?:) Da det er bare bilder igjen. men hvem skal se på disse bildene….? Jeg? Det tviler jeg på.
  Men bildet er fint.:) det er jeg enig i.

  Svar
 • Fantastisk, Svetlana. Du er inne i essensen der.
  Forstår du tenker vårrengjøring du også :)

  Svar
 • Jeg er egentlig stadig i denne fasen:)

  Svar
 • Det har jeg hørt før, og jeg tror det stemmer 100%! Vi har rydda litt i dag, vi 😀

  Svar

Write a comment