Ukategorisert

Hver dag er et spennende eventyr

Ta en beslutning på hva du vil og fokuser deretter vedvarende på det.  Trinn 6

Vil du ha brød eller honning?
«Ja takk, Begge deler, svarer Ole Brumm

Vi kjenner både sitatet og vi kjenner oss igjen i Ole Brumms svar.  Ja takk, – vi vil veldig ofte ha begge deler.  Men, det er ikke alltid slik at vi kan si ja takk til begge deler.  Som oftest er det slik at man må velge det ene eller det andre.
Vi må ta en beslutning på hvilket valg vi går for.  Slik også med Ole Brumm.  Etter å ha tenkt seg om litt, legger han til for å ikke virke grådig: «Men det er ikke så viktig med brødet.».

Skal vi gå for drømmene våre, må vi velge vekk det minst viktige.  Vi må tørre å slippe taket i det som hindrer oss i å komme videre.  En selvfølgelighet, kan vi si, men du så vanskelig det kan oppleves.  Jeg tenker hovedsakelig på dette å tørre å stole på at valget vil lede oss fremover, at vi vil få det vi trenger, at vi stoler på at vi har de egenskapene og evnene vi trenger.  Min påstand er at er drømmen din forankret i hjertet, da er våre evner forenlig med å nå den.

For meg har det vært en lang prosess å ta den endelige beslutningen.  Først og fremst fordi jeg ikke hadde funnet frem til hva målet mitt var.  Dernest var jeg godt rotfestet i det trygge og det tilsynelatende forutsigbare.  Jeg vet hva jeg har, men ikke hva jeg får, sier vi – og så tviholder vi på det vi har og tar ikke sjansen å slippe taket, til tross for at drømmen går i en helt annen retning.  Ville så gjerne ha begge deler.  Holde litt fast i det jeg har, samtidig som jeg går for det jeg drømmer om.  Men, hvis dette ikke fører samme vei, da må jeg si som Ole Brumm, ”men det er ikke så viktig med tryggheten”.

Jeg har truffet så mange mennesker som er levende bevis på at det å tørre å slippe og kaste seg utpå, de har funnet den indre lykke og er i pakt med selve livets hensikt.

Er det slik jeg vil ha det?

Ja! 
Jeg traller nå med i min hjertets sang.
Nå har jeg funnet målet, – og jeg har tatt beslutningen.

Fra nå av er det fokus som gjelder og samtidig være trygg i vissheten om at det som skal til, kommer i min vei.

Jeg har alle sanser åpne og hver dag er et spennende eventyr.

2 Comments

 • Du skal ikke til Nordpolen?….nei,nei
  Men det føles sånn. Du overasker meg stadig, Ingveig.
  Endelig beslutning, indre lykke,livets hensikt, lang prosess..
  Mye å tenke om..Å formulere mål….å ha mål
  De er forsjellige, store og små…Man kan drukne i mange små, men jeg våger ikke å gå til Nordpolen…Det er noe stort av kosmiske dimensjoner.Beundrer mange som våger å kaste seg i det blå, i det store blå…Du setter meg på nye tanker, Ingveig. Takk for det!

  Svar
 • Ligegyldigt hvad, så tror jeg at en vigtig beslutning som din (og min) er en lang proces. Længere end vi tror. Og der er omveje, kringelkroge, man må tilbage for at komme frem, samle op, smide væk … men ja, bestemt et eventyr, når man tager de briller på og det burde man jo gøre! 😉 For så bliver det spændende!

  Personligt har jeg undervejs måtte revidere min målsætning, delmålene, men bestemt ikke det endelige mål. Tror bare, at vi skal blive bedre til at visualisere målet, mærke glæden, suset og hvordan det vil føles, MEN bestemt også at nyde rejsen, selvom den tager en uventet drejning. Det har jeg måtte sande!

  Men enig, ja tak begge dele er fint, nogle gange må man virkelig vælge, det kræver det. Man kan ikke både gå til højre og venstre på en og samme tid. Nej. vel?

  God mandag. Klem.

  Svar

Write a comment