Ukategorisert

Tre geiter til Askepott

 

DrømmekraftAgent og Geitebonde. 
Passer dette sammen?
Ja, faktisk er det en veldig god kombinasjon, tenker jeg.

Jeg tror nemlig jeg kan titulere meg som geitebonde også.  Fikk nemlig tre geiter i gave av tre kjekke og glade geitegutter i anledning av at en såkalt rund dag sveipte forbi her for en tid tilbake siden.

Tre geiter til ei som bor og lever inne i tjukkeste byen?  Hva tenker de på?
Nei, jeg har ikke geitene her.
Med ”på kjøpet” fikk jeg geitebrukere til å passe.  En perfekt gave altså!

Kirkens Nødhjelp er leverandøren av geitene
Mottakere er mine geitepassere.

På gavekortet står følgende å lese:

Du har fått en symbolsk geit i gave.
På den måten er du med på å forandre verden – eller i alle fall livene til noen fattige bønder.
Kirkens Nødhjelp gir blant annet geiter til fattige familier i flere utviklingsland, og avtaler med mottakerne at den første geitekillingen som fødes skal gis til en annen familie i landsbyen.  På den måten representerer geita en uutømmelig kilde av melk, gjødsel, kjøtt og skinn til generasjoner av fattige bønder.  Slik skaper Kirkens Nødhjelp en rekke positive ringvirkninger for fattige lokalsamfunn.

Hjelp til selvhjelp, kaller vi dette.  Og det er jeg en stor tilhenger av.

Gi en mann en fisk og han vil ha mat resten av dagen. Lær ham å fiske og han har mat resten av livet.”  Kjent ordtak.

Jeg takker mine tre kjekke og glade geitegutter for den flotte gaven, og håper at mine tre geiter er levert til de som rettmessig trenger disse akkurat nå.  Må det bli A New Beginning,

som ”Tre geiter til Askepott«.

Write a comment