Ukategorisert

En ganske alminnelig dag

 

Fotokilde:  bing.no

Når jeg skjerper alle sanser og skrur følelsesbryteren mot pluss, vil en ganske alminnelig dag bli en ganske eventyrlig dag.

Jeg har tidligere fortalt at hver morgen når jeg våkner, er jeg like spent på hva spennende som dagen vil bringe meg akkurat denne dagen.  Og hva betyr så det? – vil du kanskje spørre.

I går var en slik dag:

Vekkelyd fra telefonen og jeg hoppet ut av sengen uten å tenke på tidspunktet.
En ny dag varslet sin ankomst.  Klokken var fem på morgenen og jeg visste at potensialet til mye kjekt lå foran meg.
Det gjorde godt med en frisk dusj, og deretter en veldig lett frokost, bare for å få litt i magen før det ble servert et rundstykke med kaffe om bord i flyet på vei til Oslo.

Morgenen var regntung.  Men, hva gjorde vel det?  Jeg gledet meg faktisk til dagen, for jeg visste at den ville bli god.  Prosjektoppstart og møte med kollegaer og andre flotte mennesker, det kan man sende gode tanker til i forveien.  ”Send gode tanker foran deg der du skal ferdes,” det er en god leveregel har jeg erfart.

Bussturen fra Gardermoen til Helsfyr var en behagelig halvtime. 
Under den korte spaserturen fra holdeplassen til kontoret fikk jeg fylt lungene rikelig med frisk luft i et yrende vårlig grønnskjær.

Hilse på kollegaer, nye og gamle.  Timer med kreativt tankearbeid. Den gode samtalen kombinert med en deilig lunsj.  Alt dette er kvalitetstid som fyller meg med mening og takknemlighet.

Det hele toppet seg med et innholdsrikt møte med en drømmekraftkvinne i den storslåtte operabygningen.  Vi glemte klokken under samtalen, stjernespekket med tema om livets muligheter og handlingsplaner.  Tiden sto nærmest stille.  Men, akk. Realiteten vekket oss og jeg måtte ta farvel med min drømmekraftpartner for denne gang. Jeg tenker det blir ikke lenge til vi tar opp gulltråden igjen.

Flytoget tok meg trygt og behagelig til Gardermoen.  Tankene virvlet lystelig.  Jeg måtte trekke pusten dypt og takke for min rikdom.  Det er gull i hvert et alminnelig møte om jeg bare åpner opp for å se det og tillater meg å gi positiv energi til situasjonen.  Og dagens gullkantede hendelser manifesterte seg i landskapet under oss som badet i et gyllent, ubeskrivelig vakkert lys, da flyet løftet seg fra bakken og satte kursen mot vest.

Førti gode minutter fikk jeg tildelt i mitt flysete, førti minutter i ro og med tid for refleksjoner over de skattene jeg hadde plukket i løpet av dagen.

Noen timer senere da jeg kunne legge meg i en god og trygg seng hjemme hos meg selv, ja – da var konklusjonen klar:

Det ble atter en gang en magisk dag, dagen som egentlig var en ganske alminnelig dag.

Write a comment