Ukategorisert

kom mai du skjønne milde …

 

Jeg velger meg april” – sa Bjørnson.
Kom mai du skjønne milde” – skriver Jæger, vakkert akkompagnert av Mozarts velkomponerte musikk.

April er over for denne gang, – har gått inn i historien så å si.
Vi står på terskelen til mai 2012. 
Jeg står i døråpningen og ser inn i rommet mitt.  –  Det er så vakkert. 
Vårens pasteller nesten blender meg.  Jeg ser bakker og lier i grønn skrud.  Jeg ser fruktblomstring i Hardanger, lik et nasjonalromantisk postkort.  Men dette er virkelighet.  Det norske flagget blafrer lett i vinden.  En skarp blå himmel ligger over som et silkemykt teppe og speiler seg så stolt i den glassklare fjorden.  Jo visst er det strålende vakkert dette landet vårt, omkranset av snødekte, majestetiske fjell og med den langstrakte kyst som naturens egen grensesetting.
Takknemligheten fyller meg, – jeg er så ubeskrivelig glad over å være en del av dette storslåtte mesterverk.

Lenger inne i rommet skimter jeg et nesten sommerlig København.
Jeg nyter solen sammen med trivelige mennesker der vi vandrer langs kanalene i Kongens By.  Eller kanskje er det mer korrekt å si Dronningens By?  Noen dagers friminutt fra de daglige sysler.  Ja visst, Danmark er deilig.  Det er deilig å være norsk i Danmark!

Helt fremst i rommet, nært på, bare en armlengde unna, glitrer London.  Metropolen kaller på oss midt i sin travelhet.  Mens de nærmest står på hodet for å gjøre OL-byen helt klar til sommerens store idrettsgalla, tar de seg tid til å ta imot tre glade damer fra landet nordaførr.  Tre damer som er sultne på noen vårlige dager i byen som ikke sover nå.
Vi lover å oppføre oss med god folkeskikk og forstyrre minst mulig.  Det skulle ikke være fare for at vi må bry vertskapet med å hjelpe til å fylle dagene med rikelig og positivt innhold. Her er nok av tilbud å velge mellom.  Vi klarer oss vi, så bare ha fokus dere på klargjøring til festlighetene i august.

Men, akkurat nå er det øyeblikket som teller.
Årets første maidag har vist seg i sin absolutt perfekte drakt.  Bedre kunne den ikke ha vært. 
Det lover bra, og jeg er klar.
Optimistisk sier jeg:  kom mai du skjønne milde ….

3 Comments

Write a comment