Ukategorisert

Come On And Dance

1414841

Foto:  vg.no

Melodi Grand Prix sirkuset er over for denne gang.
Det er ikke en arena for min oppmerksomhet lenger, så jeg har kun fått med meg noen fragmenter fra det som har foregått.  Men, en sak traff blink: Russlands bidrag, sunget av en gruppe bestemødre som hadde hevet seg med på MGP-karusellen for én grunn:  De ønsket å hente fokus på sin landsby Buranova og samle penger til å bygge kirke på hjemstedet.  En eventuell seier i MGP ville gi et betydelig innskudd til målet deres.

Bestemødrene ble populære.   ”Russland ruler, baburski 😉 Helt konge!!” sto å lese på Facebook. Et utsagn mange som sluttet seg til.  Slike annerledesheter trigger folks følelser og  rører ved hjertene våre. Når man avviker fra de gjeldende formaliteter, da skjer det noe med oss, enten positivt eller negativt.  Denne gangen absolutt med positivt fortegn.

Bestemødrene vant ikke.
Det ble visst en god andreplass.   Men i MGP er det kun første plass som teller, og kun det.

Jeg tror likevel det var de smilende gamle damene fra Russland som vant publikums og folkets hjerter.  Det vil derfor ikke forundre meg om pengene til kirken deres allerede er på vei.  Ikke fra MGP, men på grunn av MGP.

Lykke til, kjære bestemødre!
All ære til dere som fant anledningen til å markedsføre saken deres via sirkus med andre idéer.

Denne historien er ett eksempel på hvordan man kan bruke det bestående på annen måte enn det opprinnelig er tenkt.  De så muligheten til å bruke denne arenaen til sin fordel.  Jeg kaller det strategisk kreativitet for å oppnå det tilsynelatende uoppnåelige.
”Gå utenom,” sa Bøygen.

Ja visst,  – bestemødrene gikk så absolutt utenfor.
Og jeg er sikker på at de har vunnet manges hjerter til fordel for landsbyen – og kirken med.

All hyllest til til Buranovskie babushki.
Come On And Dance.

3 Comments

 • Dersom er det ikke Lorin, så du kunne få den første plass, ja-ja, søte, koselige, men mitt stemme gikk til Lorin.
  Jeg håper Putin skal gi til dem penger for å bygge kirken. Han skal dit om noen uker:)

  Svar
 • Jeg elsker bestemødrene ?

  Svar
  • Spesielt hun lille, tenker jeg, Monica.
   Når jeg ser henne, tenker jeg på deg. ?

   Svar

Write a comment